Új AMD FX processzorok érkeznek, a régiek ára meg csökken?

Furcsa pletyka ütötte fel a fejét, de a forrása korábban már bizonyította, hogy lehet adni a szavára.

Új AMD FX processzorok érkeznek, a régiek ára meg csökken?

Az AMD Kaveri APU kínálata az elmúlt hónap során frissült, hamarosan azonban az FX sorozatot is kezelésbe veszi a gyártó, legalábbis erre utal az a pletyka, amit nemrégiben a Hexus munkatársai szellőztettek meg. A dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, szeptember elsején új AMD FX sorozatú processzorok érkezhetnek, a régiek ára pedig csökkenni fog.

Az információ egy meglehetősen megbízható forrásból érkezett, ahonnan tavaly a megjelenés előtt álló FX-9590-es processzorról is kiszivárgott néhány fontos információ, így a friss pletyka szavaira mindenképpen adhatunk, de vakon bízni így sem szabad benne. Az AMD FX-8000-es sorozata három új taggal gyarapodhat az említett napon, kettő közülük egészen biztosan 95 wattos TDP-vel érkezik. Ezzel egy időben az AMD várhatóan csökkenteni fogja asztali csúcsprocesszorának, az FX-9590-es modellnek az árát, hogy az a Core i5-4690K szintjére kerüljön. Az FX-9590-es modell jelenleg 299 dollárba kerül, de folyadékhűtővel együtt már 369,99 dollárt kérnek el érte, ezzel szemben az Intel legolcsóbb négymagos, szorzózár-mentes felépítéssel rendelkező asztali processzora jelenleg 224,99 dollárért kapható.

Abból kiindulva, hogy az FX-9590-es processzor 220 wattos TDP-vel rendelkezik, a magas órajelek ellenére pedig meglehetősen szerény teljesítményt kínál a konkurenciához képest, nem tűnik úgy, hogy értelme lenne az árcsökkentésnek. Az új FX-8000-es sorozatú processzorok már vonzóbbak lehetnek – különösen igaz ez a 95 wattos TDP-vel rendelkező modellekre. Az új processzorokkal kapcsolatban egyelőre nem szivárogtak ki információk, de a tervezett megjelenés közeledtével a helyzet remélhetőleg változik. A korábbi értesülések egy AMD FX-8310-es és egy AMD FX-8370-es processzor érkezéséről szóltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward