Új AMD FirePro videokártyák mobil munkaállomásokba

Az AMD friss termékei összesen hárman vannak, és teljesen új teljesítményszintet képviselnek.

Új AMD FirePro videokártyák mobil munkaállomásokba

A mobil- és beágyazott rendszerek piacát az elmúlt napokban alaposan letámadták a gyártók különböző újdonságaikkal – és a lavinának még nincs vége. Nemrégiben az AMD is bemutatott néhány új FirePro sorozatú mobil videokártyát, amelyek mobil munkaállomásokban kaphatnak helyet.

A friss mobil videokártyák teljesítmény tekintetében komoly előrelépést kínálnak elődeikhez képest, így segítségükkel még ütőképesebb, még sokoldalúbb munkaállomások készíthetőek.

Az új FirePro sorozatú mobil megoldások legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi.

A család leggyorsabb tagja a FirePro W170M lett, amely egy ereje teljében lévő Tonga GPU köré épül. A minden egyes komponensét használni tudó Tonga GPU 2048 stream egységgel rendelkezik, 256-bites memória-adatsínjén keresztül pedig 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához kapcsolódik. A VRAM 5 GHz-es effektív órajelet alkalmaz, így 160 GB/s-os memória-sávszélesség áll rendelkezésére. Az új videokártya egyszeres pontosságú számítási teljesítménye 2,9 TFLOP/s körül helyezkedik el, így alig marad el a jelenlegi középkategóriás FirePro videokártyáétól, a W7100-asétól.

A második a sorban az W5170M, amely már 640 stream egységet tartalmazó Cape Verde GPU köré épül. Ennél a modellnél az OEM-ek szabad kezet kapnak órajelek tekintetében, így az aktuális termék igényeinek megfelelően hangolhatják a mobil videokártya teljesítményét. A GPU maximum 925 MHz-en, a memóriachipek pedig maximum 4,5 GHz-es effektív órajelen dolgozhatnak. Csúcsteljesítményre hangolva 1,18 TFLOP/s-os egyszeres pontosságú számítási teljesítményt nyújt a termék, ami kicsit több, mint egyharmada annak, mint amit a W5170M kínál. Ez a modell jellemzően 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával kerül forgalomba.

Az utolsó újdonság a W5130M, ami szintén Cape Verde GPU-ra támaszkodik, de 640 helyett már csak 512 stream egységet foghat munkára. A GPU magórajel maximum 925 MHz lehet, míg a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 4 GHz-nél húzták meg a plafont.

Az MXM modul formájában érkező újdonságok már elérhetőek a partnerek számára, sőt, már néhány mobil munkaállomás is épült köréjük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward