Új AM3-as alaplap az MSI-től SLI támogatással

Új AM3-as alaplap az MSI-től SLI támogatással

Az MSI egy meglehetősen különleges alaplappal jelentkezik a piacon, amely a ritkának mondható megoldások közé tartozik. Az NF750-G55 típusjelzéssel ellátott termék az elsők között kínál SLI támogatást az AM3-as processzorral ellátott rendszerek számára, mindezt pedig az Nvidia nForce 750a SLI lapkakészletnek köszönhetően tudja biztosítani. Érdekesség, hogy az ASUS is kínál SLI-s Socket AM3 ready alaplapot hasonló lapkakészlettel, amely már kapható, viszont az a termék DDR3-as helyett "csak" DDR2-es memória slotokkal van ellátva míg az MSI megoldása egy "valódi" Socket AM3-as alaplap.

Az AM3-as processzortámogatás mellé DDR3-1800-as memória slotok is tartoznak, ezekből szám szerint összesen négy darab van jelen az új jövevényen. Az alaplapon két darab PCI Express x16-os slotot találunk, amelyek kétutas SLI és Hybrid SLI támogatást is nyújtanak. A Hybrid SLI támogatás nem elírás, ugyanis az alaplapon egy integrált videó vezérlő is jelen van, név szerint egy GeForce 8300-as megoldás, ami DirectX 10-es támogatással is fel van vértezve.

A termék a különlegességek mellett fel van szerelve az MSI APS technológiájával is, ami az Active Phase Switching rövidítésének felel meg. Ez egy energiatakarékossággal foglalkozó technológia, amely a rendszer alacsonyabb terhelésekor az egyes tápellátó fázisok ki- és szükség esetén bekapcsolását végzi, így a rendszer áramot takaríthat meg. Az alaplapon DIP kapcsoló is található, amely a tuning szerelmeseinek lesz vonzó tulajdonság: ezzel a módszerrel emelhetjük a processzor órajelét.  Az alaplap 5 darab SATA 3 Gbps-os és egy eSATA porttal bír, ezen kívül nyolccsatornás integrált audió vezérlőt és Gigabites Ethernet portot is tartalmaz. Az integrált videó vezérlőnek köszönhetően D-Sub, DVI és HDMI videó kimenetekkel egyaránt fel van szerelve a friss termék.

Az MSI NF750-G55-ös alaplapja két-három héten belül jelenhet meg az üzletek polcain, az újdonság ára valamivel 100 euró alatt fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward