Új alaplapi chipset HDMI támogatással

A tervezés végső stádiumába lépett az AMD RS690 IGP-je (integrált rendszere), mely egy AMD 690G alaplapi chipset egybeépítve az ATI Radeon X1250-es videóchipjével.

Új alaplapi chipset HDMI támogatással

A tervezés végső stádiumába lépett az AMD RS690 IGP-je (integrált rendszere), mely egy AMD 690G alaplapi chipset egybeépítve az ATI Radeon X1250-es videóchipjével. Az RS690 80nm-es méretben készül majd az UMC Fab 12A gyárában.

Ez lesz a világ első IGP-je, amelybe HDMI vezérlés lesz építve, így az AMD RS690G a digitális otthon minden részére teljes körű megoldást fog nyújtani. A HDMI a lejátszók és megjelenítők között teremt közvetlen digitális összeköttetést, amely a jeleket titkosítva szállítja, így a nagy filmgyártók ezt fogadták el közös szabványként a nagyfelbontású tartalmak számára, azaz a jövőben csak az ilyen csatlakozóval ellátott készülékek lesznek képesek teljes pompájukban lejátszani a nagyfelbontású filmeket.

A grafikai egység a Radeon X700-as magjára épül, amelyben többek közt Direct X9.0 és Shader Model 2.0 támogatás is van. Ezenkívül AVIVO, H.264 és VC1 támogatással rendelkezik videó kódoláshoz illetve lejátszáshoz, így zökkenőmentesen megbirkózik majd a Blu-Ray és a HD-DVD teremtette igényekkel.

Az AMD 690G alaplapi chipset 1db 16x-os PCI-E és 4db 1x PCI-E foglalatot kezel  és SB600-on keresztül kapcsolja össze a rendszert.

A legnagyobb gyártók, mint az Asus, Gigabyte, ECS illetve MSI már mind bejelentették, hogy tervezik az RS690-en alapuló termékek bevezetését 2007 elején.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward