Új adattárolók minden mennyiségben

A Verbatim ötletes külső merevlemezekkel jelentkezik, amelyek 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek, azaz könnyedén hordozhatóak, emellett szokatlan dizájnnal is bírnak: a külső adattárolók tetszetős pénztárcát formálnak, azaz megjelenésüket tekintve mindenképpen különlegesek. Az A-DATA illetékesei ezzel egy időben egy különleges SSD meghajtó családot mutattak be, amelynek tagjai a megszokott SATA 3 Gbps-os port mellett USB 3.0-s csatlakozót is tartalmaznak.

Új adattárolók minden mennyiségben

A Verbatim ötletes külső merevlemezekkel jelentkezik, amelyek 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és eléggé szokatlan dizájnnal bírnak: a külső adattárolók tetszetős pénztárcát formálnak. Az A-DATA illetékesei ezzel egy időben egy különleges SSD meghajtó családot mutattak be, amelynek tagjai a megszokott SATA 3 Gbps-os port mellett USB 3.0-s csatlakozót is tartalmaznak.

Pénztárca formájú külső merevlemezek Verbatim-módra

A gyártó "Wallet Drive" meghajtói a szokásos alumínium vagy műanyag ház helyett barna vagy fekete bőr tokban kerülnek forgalomba, amely nagyjából akkora, mint egy átlagos pénztárca. Az USB 2.0-s csatolófelülettel érkező külső adattárolók 320 GB-os vagy 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló mobil merevlemezt tartalmaznak majd és járnak hozzájuk a Nero BackItUp, valamint a Burn és a Turbo USB szoftverek is.

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mikor kerülnek majd forgalomba az újdonságok és mennyiért juthatunk majd hozzájuk, de remélhetőleg már ezekre az információkra sem kell sokat várni.

Új tagokkal bővül az A-DATA Nobility sorozata

Az A-DATA műhelyéből ezúttal nem külső merevlemezzel, hanem új, hordozható SSD meghajtóval jelentkezik. A Nobility családba tartozó N004-es modellek 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek, súlyuk pedig mindössze 87 gramm, azaz valóban könnyedén magunkkal cipelhetjük őket bárhová.

A nyolccsatornás memória támogatással dolgozó SSD vezérlő jóvoltából a maximálisan elérhető olvasási sebesség 200 MB/s-os, míg a maximálisan elérhető írási sebesség 170 MB/s-os értéket képvisel. A meghajtók különlegessége természetesen nem a sebességükben rejlik, hanem abban, hogy a SATA 3Gbps-os csatolófelület mellett egy USB 3.0-s portot is tartalmaznak, amelynek köszönhetően hordozható adattárolóként is helytállnak. A mini-USB port természetesen nem csak USB 3.0-s, hanem USB 2.0-s és USB 1.1-es támogatással is rendelkezik, azaz a terméket modern és régi konfigurációkkal egyaránt használhatjuk, utóbbi esetben azonban csökken az elérhető maximális adatátviteli sebesség értéke is.

A Nobility N004-es újdonságok 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitással rendelkező verziókban kerülnek a boltok polcaira, az egységek ajánlott végfelhasználói ára egyelőre sajnos nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward