Új adattár: téglalap alakú, forgókorong helyett

HDD-ket és SSD-ket egyaránt lekörözheti idővel a jelenleg is fejlesztés alatt álló HRD ("Kemény Négyszögletű Meghajtó"), a DataSlide szabadalmaztatott alkotása, amely elmondásuk szerint 160.000 IOPS-re és 500MB/s-es teljesítményre képes, miközben 4 wattnál is kevesebbet fogyaszt.

Új adattár: téglalap alakú, forgókorong helyett

HDD-ket és SSD-ket egyaránt lekörözheti idővel a jelenleg is fejlesztés alatt álló HRD ("Kemény Négyszögletű Meghajtó"), a DataSlide szabadalmaztatott alkotása, amely elmondásuk szerint 160.000 IOPS-re és 500MB/s-os teljesítményre képes, miközben 4 wattnál is kevesebbet fogyaszt.

Galéria megnyitása

Az eszközben az adattárolásra használt négyszögletes lapokat egy piezolektromos szerkezet mozgatja (a súrlódási problémák kiküszöbölésére és a felületek védelmére egy speciális kenőanyagot használnak), az adatok írásáról és olvasásáról pedig rengeteg párhuzamosan elhelyezett mágneses fej gondoskodik (egyszerre akár 64 is).

Az alapötletet ehhez a megoldáshoz az IBM Millipede koncepciója adta, amit aztán kissé átdolgoztak. A prototípuson is sokat kell még fejleszteniük, mielőtt piacképes termékké válhat, és egyelőre megtippelni se tudják, hogy erre mikor kerülhet sor. Remélhetőleg ez idő alatt a kapacitását is nagyban meg tudják majd növelni, mivel a prototípus 36GB-ja nem túl impozáns.

Mindenféleképpen nagy előnye azonban a technológiának az, hogy jelenleg is elérhető gyártási eljárásokat használ, így jó esély van rá, hogy a végtermék ára megfizethető legyen. Végül megemlítették, hogy dolgoznak a technológia egy úgynevezett "smart" változatán is, amit kifejezetten intenzív I/O igényű feladatokra (főként streaming-re) hegyeznek ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap