Új Acer noteszgépek, akár passzív hűtéssel is

A kínálatban a költséghatékony modellek mellett két passzív hűtésű példány is feltűnt, amelyek 11.6 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkeznek.

Új Acer noteszgépek, akár passzív hűtéssel is

Jönnek a 11,6 hüvelykes képátlójú, passzív hűtéssel ellátott Acer notebookok

Az Aspire V11-es és E11-es modellek mindketten FlowCurve dizájn szerint készülnek, processzoruk hűtéséről pedig passzív, ventilátort még csak hírből sem ismerő megoldás gondoskodik, így a hangtalan működés garantált. Mivel a termékeket merevlemezzel szerelik, így maximum az csaphat némi zajt, ha komolyabb munkára fogjuk.

Az új noteszgépek között sok hasonlóságot fedezhetünk fel. Mindketten 11,6 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles felbontású LCD kijelzőt alkalmaznak, ami az érintőkijelzős V11 esetében IPS, az E11 esetében pedig TN+Film alapokon nyugszik. Utóbbiak miatt a V11-es modell 178/178 fokos, az E11-es pedig 170/160 fokos betekintési szögeket kínál. Az új notebookok Intel Celeron vagy Pentium sorozatú Bay Trail SoC egységet kaphatnak, amelyhez maximum 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemória és maximum 1 TB-os merevlemez társulhat.

Az E11-es modell 21,2 milliméter vastag és 1,29 kilogrammos tömeggel bír, ehhez képest a V11 21,7 milliméteres vastagsággal és 1,39 kilogrammos tömeggel büszkélkedik. Előbbi négyféle, míg utóbbi kétféle színben lesz elérhető. A két újdonság esetében pozitívum, hogy mindketten teljes méretű billentyűzettel rendelkeznek.

Az E11-es notebook egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására ötórányi, V11-es társa pedig hétórányi üzemidőt biztosít. A termékek normál méretű HDMI porttal, Gigabites Ethernet csatlakozóval, két darab USB 2.0-s porttal és egy USB 3.0-s porttal rendelkeznek, plusz SD memóriakártya-olvasó is helyet kapott rajtuk.

Az Acer Aspire E11-es alapára 299 euróról indul, a V11-es modell pedig 349 eurós induló áron kerül forgalomba. A két új notebook érkezésére június folyamán számíthatunk.

14 és 15 hüvelykes képátlójú tagokkal bővül az E sorozat

Hamarosan kaphatóak lesznek az Acer Aspire E sorozatának legújabb tagjai, amelyek E14-es és E15-ös jelöléssel érkeznek – előbbi 14 hüvelykes, utóbbi pedig 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz. Kijelző tekintetében sok opció közül lehet válogatni: a HD mellett Full HD panelek is rendelkezésre állnak, méghozzá akár érintő funkcióval is, sőt, a repertoár matt és fényes felületű megjelenítőket is tartalmaz.

Az eltérő képátlójú LCD kijelzőtől eltekintve mindkét modell ugyanazokra az alapokra építkezhet, már ami a legfontosabbakat illeti. A processzor szerepét Haswell sorozatú központi egység éppúgy betöltheti, mint 2014-es kiadású, A vagy E sorozatú AMD APU. Videokártyából opcionálisan GeForce 800M vagy AMD Radeon R sorozatú példányok közül lehet válogatni, a rendszermemória szerepét pedig akár 16 GB-nyi DDR3-as RAM is betöltheti. Az új noteszgépek akár 1 TB-os merevlemezzel is forgalomba kerülhetnek. Az E15-os modellnél – ami kategóriájának legvékonyabb noteszgépének tekinthető – még optikai meghajtó is szerepel a kínálatban. Ez, vagyis az E15-ös kiadás kiválóan alkalmas Skype VoIP beszélgetések lebonyolítására, ugyanis minőségi digitális mikrofonnal és jó minőségű sztereó hangszórókkal érkezik.

Egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására nagyjából hétórányi üzemidőre számíthatunk mindkét újdonságnál. Az E14-es notebook hatféle, E15-ös társa pedig ötféle színben kerül az üzletek polcaira.

Az E14 alapára 349 euróról indul, az E15 pedig 299 eurós alapárat kap. Az újdonságok május végén kerülnek az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward