Tuningolva érkezik a HIS legújabb Radeon RX 460-asa

A megemelt GPU boost órajel mellé egyedi hűtés is jár, amelynek légkeverője alacsony GPU terhelés alkalmával leáll, így egy ideig élvezhető a csend.

Tuningolva érkezik a HIS legújabb Radeon RX 460-asa

A Radeon RX 460-as videokártyák kínálatát egyszer már szemügyre vettük, méghozzá nem sokkal azután, hogy az újdonság elrajtolt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, ma pedig egy újabb taggal bővült a termékpaletta, hála a HIS munkájának.

A szóban forgó újdonság a Radeon RX 460 iCooler OC típusjelzést viseli, alapját pedig egy egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lap adja, ami egy hattűs PCI Express tápcsatlakozót is tartalmaz. A NYÁK egy Polaris 11-es GPU-nak ad helyet, amelyhez 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória.

A 896 stream egységgel ellátott GPU a referencia modellek esetében 1090 MHz-es alap- és 1200 MHz-es boost órajelen ketyeg, ezzel szemben a HIS újdonságánál már 1090 MHz-es alap- és 1220 MHz-es boost órajelet alkalmaztak, vagyis minimális mértékű tuningról beszélhetünk. A GDDR5-ös fedélzeti memória effektív órajelén nem változtattak, így az továbbra is 7 GHz-es értéket képvisel, amellyel 112 GB/s-os memória-sávszélesség biztosítható.

A GPU fölé egyedi fejlesztésű videokártya hűtő került, ami egyetlen ventilátorral rendelkezik. Alacsony GPU terhelés esetén, ahogy a GPU üzemi hőfoka 50 Celsius fok alá csökken, a ventilátor leáll, így kezdetét veszi a hangtalan működés, ami addig tart, míg a GPU üzemi hőfoka át nem lépi a 60 Celsius fokos határt.

Videó kimenetek terén elmondható, hogy ezúttal is egy Dual-Link DVI, egy HDMI 2.0b és egy DispalyPort 1.4-es csatlakozót rejt a hátlap. A HIS újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 120 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward