Tuningolt Radeon R9 270X VGA a PowerColor-tól

Gyárilag megemelt órajelekkel, Turbo Timer támogatással és egyedi hűtéssel jön a PowerColor újdonsága.

Tuningolt Radeon R9 270X VGA a PowerColor-tól

Elkészült a PowerColor PCS+ sorozatú Radeon R9 270X videokártyája, amely több szempontból is vonzó megoldás. Az újdonság a már jól ismert Curacao/Pitcairn GPU-ra támaszkodik, amely 1280 stream processzort vonultat fel.

A referencia modelleknél a GPU 1 GHz-es alap- és 1050 MHz-es PowerTune Boost órajelet alkalmaz, a PCS+ sorozatú Radeon R9 270X-nél ezzel szemben már 1060 MHz-es alap- és 1100 MHz-es PowerTune Boost órajel van érvényben. A GPU 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-hoz, amely 5600 MHz helyett 5700 MHz-es effektív órajelen üzemel. A videó kimenetek között egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2 csatlakozó található.

Az enyhén tuningolt videokártya digitális tápáramkört kapott, ami minőségi komponensekből épül fel (Gold Power Kit). A melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi videokártya hűtő gondoskodik, ami a GPU által termelt hőt három darab vastag hőcső segítségével továbbítja az alumínium lamellákhoz. A rengeteg alumínium lamella, a réz hőcsövek és a réz talpazat mellett két darab, egyenként 90 milliméteres átmérőjű ventilátor is a videokártya hűtő részét képezi.

A ventilátorok a Double Blades technológia jóvoltából hagyományos társaikhoz képest 20%-kal több levegő megmozgatására képesek, sőt, csapágyazásuk a portól is védett, így a termékek nem csak hatékonyan hűtenek, de élettartamuk is hosszú. Az egyedi videokártya hűtő a referencia megoldáshoz képest összességében 16%-kal alacsonyabb GPU hőmérsékletet garantál.

Érdekesség, hogy a videokártya hűtőhöz opcionálisan Turbo Timer kiegészítő is kérhető, amely a PC kikapcsolása után előre beállított ideig tovább járatja a videokártya hűtőventilátorait, így megakadályozza, hogy a hő beragadjon, és ez hozzájárul a GPU, a memóriachipek és az egyéb komponensek élettartamának meghosszabbításához.

A PowerColor PCS+ sorozatú Radeon R9 270X videokártyája hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert, sőt, az sem derült ki, mennyibe kerül a külön kiegészítőként megvásárolható Turbo Timer modul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward