Tuningolt Radeon R7 250X Vapor-X hűtéssel, Sapphire módra

Az új videokártya megemelt GPU- és memória-órajellel érkezik, hatékony hűtéséről pedig a Sapphire egyedi, hőkamrás videokártya hűtője gondoskodik.

Tuningolt Radeon R7 250X Vapor-X hűtéssel, Sapphire módra

A Sapphire egy gyárilag tuningolt Radeon R7 250X videokártyát mutatott be, ami a februárban piacra dobott Radeon R7 250X Vapor-X modell alapjaira építkezik. Az újdonság olyannyira elődje alapjait használja, hogy a két videokártya között felépítés tekintetében abszolút nincs semmi különbség: mindketten minőségi alkatrészekből építkeznek, melegedő komponenseik hűtéséről pedig kétventilátoros, Vapor-X típusú hőkamrás hűtés gondoskodik.

A Radeon R7 250X GHz Edition 28 nm-es csíkszélességgel készülő Cape Verde GPU-t használ, amely összesen 640 stream egységet, 40 textúrázót és 16 renderelő egységet tartalmaz. A GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között szokás szerint ezúttal is 128-bites memória-adatsín teremt kapcsolatot. Az új videokártya a PCI Express x16-os slot mellett egy hattűs tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A GPU a referenciamodelleknél 925 MHz-en ketyeg, ezzel szemben a Sapphire újdonsága már 1 GHz-es GPU órajelet alkalmaz. A tuningot ezúttal a fedélzeti memória sem úszta meg: a 4,5 GHz-es effektív referencia órajelet egészen 4,8 GHz-ig emelték.

Az új videokártya videó kimenetei között két dual-link DVI port, egy HDMI 1.4a, valamint egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó található.

A Sapphire újdonsága rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre még nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward