Tuningolt Radeon HD6870 a HIS műhelyéből

Tuningolt Radeon HD6870 a HIS műhelyéből

A HIS két olyan videokártyát már piacra dobott, amelyeken a 40 nm-es csíkszélességgel készülő Barts GPU teljesít szolgálatot, ám a gyártó most lerántotta a leplet harmadik Radeon HD 6800-as sorozatú megoldásáról is, amely ezúttal gyárilag megemelt órajelekkel érkezik.

A HIS Radeon HD 6870 Turbo modell sajnos nem tartalmaz különleges, egyedi készítésű hűtőt, amely halkabban és hatékonyabban üzemel, mint a referencia megoldások, viszont a megemelt órajeleknek köszönhetően (picivel) nagyobb teljesítményt kínál, mint a referencia modellek.

A friss videokártya GPU-ja szokás szerint most is 1120 stream processzort tartalmaz, a GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között pedig a már szintén jól ismert 256-bites adatsín teremt kapcsolatot. A termék CrossfireX, ATI Eyefinity és ATI Stream támogatásokkal érkezik, de természetesen az UVD 3-as motor sem hiányzik a repertoárból. A videó kimenetek között a referencia modellekre jellemző csatlakozókat találjuk: a kártya két DVI portot, egy 1.4a szabványra épülő HDMI csatlakozót, valamint egy 1.2-es DisplayPort videó kimenetet kínál. A referencia modellek esetében a GPU 900 MHz-en ketyeg, a memória chipek pedig 4200 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. A HIS mérnökei rendkívül óvatosan bántak a tuninggal: a GPU órajelét 20 MHz-cel (920 MHz-re), a memóriachipekét pedig 280 MHz-cel (effektív 4480 MHz-re) növelték. A minimális tuningot elnézve már érthető, hogy nem cserélték le a referencia hűtést.

A HIS Radeon HD 6870 Turbo már előrendelhető, ára 265 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward