Tuningolt Radeon HD 7790 az MSI-től

Bemutatkozik az MSI legújabb videokártyája, amely Radeon HD 7790-es alapokon nyugszik, egyedi felépítéssel rendelkezik és gyárilag megemelt órajeleken ketyeg.

Tuningolt Radeon HD 7790 az MSI-től

Az MSI Radeon HD 7790 2 GB OC névre keresztelt videokártyája egyedi nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, a Radeon HD 7790-esekről ismert referencia hűtést pedig egy egyedi megoldásra cseréli. A nyomtatott áramköri lapra minőségi komponensek kerültek, így SFC tekercsekkel is találkozhatunk, amelyek terhelés alkalmával sem bocsátanak ki zavaró magasfrekvenciás hangokat.

A komponensek hűtéséről egy egyedi felépítésű, kétslotos formátummal rendelkező videokártya hűtő gondoskodik, amely a fotók alapján két darab hőcsőre és egy alumínium lamellákból álló hűtőtömbre támaszkodik. A hűtőtömb felett egy nagyméretű, 100 milliméteres átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot. Ez a megoldás nem csak hatékonyabban, de halkabban is üzemel, mint a referencia hűtés.

Az új videokártya 28 nm-es csíkszélességgel készülő Bonaire GPU-ja ezúttal is 896 stream processzorral és 128-bites GDDR5-ös memória interfésszel rendelkezik. A referenciának minősülő 1000 MHz-es GPU magórajelet az MSI mérnökei 1050 MHz-re tornázták fel, ám a GDDR5-ös memóriachipek effektív órajeléhez nem nyúltak, azaz a chipek szokás szerint ezúttal is 6 GHz-es órajelen ketyegnek. A memóriachipek effektív órajele tehát nem változott, ám kapacitásukat tekintve több van belőlük: a referencia modelleknél megszokottakkal ellentétben 1 GB-nyi helyett immár 2 GB-nyi VRAM-mal gazdálkodhatunk. A termék működéséhez hattűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség.

A videó kimenetek között egy DVI-I, egy DVI-D, egy HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2-es csatlakozót találunk.

Az MSI új, R7790-2GD5/OC termékkóddal rendelkező videokártyája hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward