Tuningolt Radeon HD 7770, hőkamrás hűtéssel

A gyárilag megemelt órajelekkel érkező újdonság Vapor-X hűtést kapott.

Tuningolt Radeon HD 7770, hőkamrás hűtéssel

A Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X OC Edition modell az a méltán népszerű Vapor-X videokártya hűtőt hordozza magán. Hőkamrás elven üzemelő, Dual-X hűtéssel ellátott modelleket persze már eddig is láthattunk a HD 7900-as és HD 7800-as sorozatokban, de klasszikus Vapor-X hűtőt még nem.

Az újdonság kétventilátoros, egyedi felépítéssel büszkélkedő hűtője alatt egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Cape Verde kódnévre hallgató GPU lapul, amely ezúttal is 640 stream processzort kínál. A GPU 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával gazdálkodhat, amelyhez 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. Magórajel tekintetében 100 MHz-es tuningot figyelhetünk meg, ugyanis a GPU 1000 MHz helyett immár 1100 MHz-en ketyeg. A GDDR5-ös memóriachipek 4,5 GHz-es effektív órajelét 5,2 GHz-re emelték a vállalat mérnökei.

Az új Radeon HD 7770-es modell videó kimenetei között egy DVI-I, egy DVI-D, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk, amelyekkel egyidejűleg akár négy monitor kezelésére is lehetőség nyílik.

A PCI Express 3.0-s csatolófelülettel, valamint CrossfireX és DirectX 11.1-es támogatással érkező Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X OC Edition hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward