Tuningolt Gigabyte HD 7850-es, 1GB memóriával

A Gigabyte ezúttal egy tuningolt, egyedi hűtéssel és 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező videokártyát dobott piacra, felkészülvén az új Nvidia kártyák startjára.

Tuningolt Gigabyte HD 7850-es, 1GB memóriával

A gyártó legfrissebb terméke az Ultra Durable 2 technológiára alapoz, azaz minőségi komponensekből épül fel a hosszabb élettartam, a nagyobb stabilitás és a jobb tuningpotenciál érdekében. A kártya az 1GB-os példányok mezőnyét erősíti, de persze továbbra is 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a memória a GPU-hoz.

A Pitcairn GPU 28 nm-es csíkszélességgel készül és 1024 stream processzort, 64 textúrázót, illetve 32 renderelő egységet kínál. A GPU magórajele a referencia modelleknél megszokott 860 MHz-ről 900 MHz-re nőtt, az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig a szokásos 4,8 GHz-es effektív órajelet alkalmazták a vállalat mérnökei.

A GPU, a memóriachipek és az egyéb melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi felépítésű megoldás gondoskodik, amely két darab, rézből készült hőcsőre, számos alumínium hűtőbordára és két darab légkeverőre támaszkodik.

A WindForce 2X hűtéssel ellátott Radeon HD 7850-es modell videó kimenetei között egy DVI és egy HDMI, valamint két darab mini DisplayPort csatlakozót találunk. A kétslotos felépítéssel és GV-R785OC-1GD típusjelzéssel ellátott újdonság már előrendelhető, ára pedig 265 euró magasságában helyezkedik el.

A termék ideális választás lehet azoknak, akik nem kívánnak többmonitoros környezetben játszani, hiszen így elegendő lehet az 1 GB-nyi fedélzeti memória is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward