Tuningolt GeForce GTX Titan X hibrid hűtéssel a Zotactól

A Zotac elsőként mutatott be egyedi, meglehetősen combos hűtést alkalmazó, gyárilag megemelt órajeleken ketyegő GeForce GTX Titan X videokártyát.

Tuningolt GeForce GTX Titan X hibrid hűtéssel a Zotactól

Ugyan az Nvidia eredetileg nem engedélyezte, hogy legújabb csúcskártyájából, a GeForce GTX Titan X-ből tuningolt és/vagy egyedi felépítéssel ellátott példányok kerüljenek az üzletek polcaira, most a jelek szerint mégis megenyhült a cég. Az enyhülés oka könnyen lehet az, hogy az AMD rövidesen piacra dobja következő generációs csúcskártyáját, a Fiji XT alapú Radeont. Aztán persze az sincs kizárva, hogy a Zotac egyedi engedélyt kapott arra, hogy különleges GeForce GTX Titan X videokártyát dobhasson piacra. Enyhülés ide, engedély oda – úgyis az a lényeg, mit kínál a Zotac GeForce GTX Titan X ArcticStorm Edition.

A friss videokártya egy speciális hibrid hűtőt kapott, ami nem csak levegővel, de folyadékkal is képes hűteni a GPU-t. A léghűtés három ventilátorra támaszkodik és abszolút nem kispályás, de a GPU felett egy folyadékhűtő blokkot is elhelyeztek, ami meglévő folyadékhűtő rendszer esetén könnyen beköthető a hűtőkörbe – ha a rendszer hűtőteljesítménye ezt lehetővé teszi. A ventilátorok léghűtős üzemben 65 Celsius fokos GPU hőmérséklet alatt kikapcsolva maradnak, ám ha a helyzet forrósodik, szolgálatba állnak, így halkan, hatékonyan gondoskodnak a csúcs GPU hűtéséről.

A ventilátorok természetesen akkor is inaktívak, ha be van üzemelve a folyadékhűtő blokk, és a GPU hőmérséklete ezt lehetővé teszi. Folyadékhűtős üzemmódban a folyadékhűtő kör a GPU hűtését végzi, míg a nagyméretű hűtőtömbök a VRM és a 12 GB-nyi VRAM hűtéséről gondoskodnak. Léghűtős üzemmódban minden melegedő komponens hűtését a három darab nagyméretű ventilátor végzi.

A GPU a referencia modellekhez képest megemelt órajeleken dolgozik: az alap órajelet 1002 MHz-ről 1026 MHz-re, a GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet pedig 1075 MHz-ről 1114 MHz-re emelték. A 12 GB-nyi GDDR5-ös VRAM továbbra is 7 GHz-es effektív órajelen üzemel.

A Zotav várhatóan a következő héten induló Computex alkalmával indítja hódító útjára a terméket, így akkor várható végfelhasználói áráról is lehullhat a lepel. A rajt természetesen globális lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward