Tuningolt GeForce GTX Titan Black a Gigabyte műhelyéből

Az új videokártya gyárilag megemelt GPU órajeleket alkalmaz, és a referencia VGA hűtőn kívül jár hozzá egy WindForce 3X 600W típusú videokártya hűtő is, amit az újdonsült tulajdonosnak kell felapplikálnia a termékre.

Tuningolt GeForce GTX Titan Black a Gigabyte műhelyéből

A Gigabyte egy különleges GeForce GTX Titan Black videokártyáról rántotta le a leplet, amely ugyan referencia hűtéssel kerül forgalomba, ám a doboz belsejében egy WindForce 3X 600W típusú VGA hűtő is lapul, amit egyszerűen és gyorsan fel lehet szerelni a termékre.

Mint ismeretes, az Nvidia korábban megtiltotta, hogy egyedi léghűtéssel ellátott, illetve módosított nyomtatott áramköri lapra alapozó GeForce GTX Titan videokártyákat mutassanak be partnerei, így a termékek felhozatala meglehetősen szürke lett. Az Nvidia egy esetben engedélyezi a referencia videokártya hűtő elhagyását, méghozzá akkor, ha az adott termék gyárilag folyadékhűtő blokkal felszerelve kerül a boltok polcaira.

Éppen a fentiek miatt döntöttek anno úgy a Gigabyte illetékesei, hogy némi furfanggal megkerülik a megszorítást és piacra dobtak egy különleges GeForce GTX Titan csomagot, amelyben egy referencia hűtéssel ellátott videokártya, illetve egy WindForce sorozatú videokártya hűtő lapul.

Várható volt, hogy a Gigabyte a GeForce GTX Titan Black esetében is beveti majd a jól bevált trükköt, és így is történt: megérkezett a speciális, GV-NTITANBLKGHZ-6GD-B termékkóddal ellátott csomag. A dobozban lapuló GeForce GTX Titan Black videokártya 2880 CUDA magot tartalmazó GPU-ja a megszokott 889 MHz-es alap- és 980 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel helyett immár 1006 MHz-es alap- és 1111 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz. A 384-bites memória-adatsín végén lógó 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a referencia értéknek megfelelő 7 GHz-es effektív órajel van érvényben. Az új videokártya egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg, video kimenetei között pedig két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik.

A GV-NTITANBLKGHZ-6GD-B termékkóddal ellátott videokártya csomag már előrendelhető, ára pedig 910 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward