Tuningolt GeForce GTX Titan a Zotac műhelyéből

A Zotac újdonsága megemelt órajelekkel, extra szoftverekkel és három játékkal próbálja meghódítani a piacot.

Tuningolt GeForce GTX Titan a Zotac műhelyéből

GeForce GTX Titan sorozatú videokártyából eddig nem érkezett olyan modell, amely egyedi felépítéssel, egyedi léghűtéssel, illetve megemelt órajelekkel büszkélkedne. Tuningolt GeForce GTX Titan videokártyát sem sok gyártó kínál, de ha ilyenre vágyunk, az Inno3D kínálatában kell keresgélnünk. Persze hírünk főszereplőjét, a Zotac GeForce GTX Titan AMP! Edition névre keresztelt videokártyát is választhatjuk, ha a referencia órajeleken üzemelő GeForce GTX Titan videokártyák nem hoznak minket lázba.

A szóban forgó újdonság GK110-es GPU-t alkalmaz, amely 2688 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU-hoz 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memória, amelyből 6 GB-nyi áll rendelkezésre.

A GPU a GeForce GTX Titan videokártyák esetében 837 MHz-es alap- és 867 MHz-es boost órajelen szokott ketyegni, hiszen ezek a referencia értékek. Ezzel szemben a Zotac megoldása már 902 MHz-es alap- és 954 MHz-es boost órajelet alkalmaz, így komolyabb teljesítményt kínál, mint a piacon lévő többi GeForce GTX Titan videokártya - igaz, a fentebb említett Inno3D modell teljesítményét nem tudja felülmúlni, legalábbis gyári órajelekkel. A tuningot persze a GDDR5-ös fedélzeti memória sem úszta meg: a referenciának minősülő 6008 MHz-es effektív memória órajelet egészen 6608 MHz-ig emelték a vállalat mérnökei.

A friss videokártya ezúttal is két dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenetet kínál. A csomagban találunk néhány hasznos szoftvert is, amelyek között a Nero Kwikmedia, az XBMC és a Unigine Heaven DX 11 Benchmark egyaránt jelen van, sőt, még teljes verziós játékok is járnak. A gyártó odaadja újdonsága mellé az Assassin's Creed, az Assassin's Creed II és az Assassin's Creed: Revelations teljes verziós kiadását is.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Zotac GeForce GTX Titan AMP! Edition pontosan mikor jelenik meg és mennyibe kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward