Tuningolt GeForce GTX 760-nal jelentkezik a Zotac

Egyedi, halkan és hatékonyan üzemelő hűtés, illetve megemelt órajelek jellemzik az új jövevényt.

Tuningolt GeForce GTX 760-nal jelentkezik a Zotac

A Zotac ezúttal egy tuningolt GeForce GTX 760-as videokártyával rukkolt elő, ami természetesen nem csak gyárilag megemelt órajelekkel, hanem egyedi felépítésű, két ventilátorra támaszkodó hűtéssel is büszkélkedhet.

A pofás videokártya hűtő alatt egy GK104-es GPU dübörög, amely 1152 CUDA maggal, 96 textúrázóval és 32 renderelő egységgel gazdálkodik. A referencia modellek esetében 980 MHz-es GPU magórajel érhető el, ami a GPU Boost 2.0-s technológia jóvoltából akár 1033 MHz-es átlagórajelre is emelkedhet, ha ehhez adottak a feltételek. A Zotac újdonsága persze nem referencia órajeleket alkalmaz: ennél a modellnél már 1059 MHz-es alap-, illetve 1124 MHz-es GPU Boost 2.0 órajel áll rendelkezésre, ami átlagos tuningnak tekinthető – korábbi összefoglaló hírünkben bőven voltak ennél gyorsabb példányok is. A GPU-hoz 256-bites adatsínen keresztül összesen 2 GB-nyi fedélzeti memória kapcsolódik, ami a referenciának megfelelően 6008 MHz-es effektív órajelen üzemel.

Az egyedi felépítésű, kétventilátoros videokártya hűtő halkabban és hatékonyabban dolgozik, mint a referencia megoldásokon található társai, ami sokak számára lehet vonzó tulajdonság. A háromutas SLI támogatással érkező újdonság két dual-link DVI, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-es videó kimenetet sorakoztat fel. A tuningolt GeForce GTX 760 a PCI Express x16-os port mellett két darab hattűs PCI Express tápkábel segítségével szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A vállalat a GeForce GTX 760 OC mellé egy úgynevezett ZOTAC Boost prémium szoftvercsomagot is mellékel, amelynek az XBMC mellett az Unigine Heaven és a Nero Kwikmedia is része. Mivel a felsorolt szoftverek ingyenesek, így rejtély, mivel érdemelte ki a csomag a "prémium" jelzőt.

Bár a hivatalos bejelentése csak most történt meg, a Zotac GeForce GTX 760 OC már elérhető kereskedelmi forgalomban. A két év garanciával érkező termék webáruházunkban 74 000 forint körüli áron vásárolható meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward