Tuningolt GeForce GTX 750 Ti VGA az ASUS-tól

Az új videokártya 50 Celsius fokos GPU hőmérsékletig hangtalanul üzemel, de komolyabb terhelés alatt is jóval halkabb, mint a referencia modellek – sőt, a tuning miatt ezzel egy időben még nagyobb teljesítményt is kínál.

Tuningolt GeForce GTX 750 Ti VGA az ASUS-tól

Az ASUS műhelyében egy újabb GeForce GTX 750 Ti sorozatú videokártya készült el, amely a Strix GTX 750 Ti OC nevet viseli. Az újdonság az ASUS exkluzív technológiáit alkalmazza, amelyek garantálják a stabil, hosszan tartó működést.

A tápellátásról Super Alloy Power komponensek gondoskodnak, amiknek az élettartama akár két és félszer hosszabb lehet, mint a hagyományos alkatrészeké, amelyek a referencia modelleken lapulnak. További jó hír, hogy a minőségi komponensek csökkentik a tápellátás zaját is.

A nyomtatott áramköri lap ezúttal is egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Maxwell architektúrára támaszkodó GM107-es GPU-t rejt, amely 640 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU a referencia modelleknél 1020 MHz-es alap- és 1085 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelen ketyeg, az újdonság azonban már 1124 MHz-es alap- és 1202 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz, azaz átesett némi tuningon. Az említett GPU-hoz 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória, amelynek effektív órajele 5400 MHz – csak úgy, mint a referencia modelleknél. A videó kimenetek között egy dual-link DVI-I, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk.

Annak érdekében, hogy a melegedő komponensek hűtése hatékony lehessen, a termékre egy DirectCU II-es videokártya hűtő került, amely 6 milliméteres átmérőjű hőcsövekkel rendelkezik. A hűtő hőleadó felülete 190%-kal nagyobb, mint a referencia modelleké, így a GPU 58%-kal alacsonyabb üzemi hőmérsékleten dolgozhat, a videokártya zajszintje pedig háromszor alacsonyabb, mint amit a referencia termékeknél megszokhattunk. Alacsony terhelés mellett, egészen 50 Celsius fokos GPU hőmérsékletig inaktívak a ventilátorok, így a videokártya hűtése ekkor passzív módon, teljesen hangtalanul dolgozik. Utóbbinak köszönhetően például a Conunter-Strike Online hangtalanul üzemelő videokártya mellett játszható. Hasonló megoldást már GeForce GTX 780-as, illetve Radeon R9 280-as ASUS videokártyákon is láthattunk – ezek a termékek ugyanúgy a Strix sorozatot erősítik, mint hírünk főszereplője. Utóbbi két VGA esetében a passzív működés hőmérséklet-határa 65 Celsius fok, ahogy az a fenti videón is látszik.

Az ASUS Strix GTX 750 TI OC várhatóan még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áráról azonban még nem hullott le a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward