Tuningolt GeForce GTX 670 EVGA módra

Az EVGA GeForce GTX 670 FTW LE elődjénél szerényebb órajeleken üzemel, de még így is gyárilag tuningolt videokártyának minősül.

Tuningolt GeForce GTX 670 EVGA módra

Az EVGA korábban, a GeForce GTX 670-es videokártyák bejelentésekor előrukkolt egy különleges termékkel, amely nagyrészt a GeForce GTX 680-as videokártyák referencia felépítését követte. A GeForce GTX 670 FTW tehát GeForce GTX 680 sorozatú nyomtatott áramköri lapra és hűtésre alapozott, de órajelek tekintetében sem volt oka szégyenkezésre.

A szóban forgó termék 1344 CUDA magot tartalmazó grafikus processzora 1006 MHz-es alap- és 1084 MHz-es boost órajelen ketyegett, a 256-bites memória adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM esetében pedig 6208 MHz-es effektív órajel állt rendelkezésre. A vállalat illetékesei úgy döntöttek, hogy a jól sikerült dizájnt egy újabb videokártya piacra dobásához is érdemes felhasználni, így megszületett az EVGA GeForce GTX 670 FTW LE modell.

Az újdonság felépítés tekintetében tökéletesen megegyezik elődjével – közöttük csak órajelek tekintetében fedezhetünk fel némi különbséget. A GeForce GTX 670 FTW LE esetében az 1344 CUDA maggal ellátott GPU már csak 941 MHz-es alap- és 1019 MHz-es boost órajelen üzemel. A 2 GB-nyi GDDR VRAM – amely most is 256 bites adatsín végén helyezkedik el – ezúttal 6208 MHz helyett 6008 MHZ-es effektív órajelen ketyeg. Ennek fényében az EVGA újdonsága még mindig gyárilag tuningolt modellnek minősül, igaz, elődjénél már szerényebb órajeleket alkalmaz. Az Nvidia referencia paraméterei köré épített GeForce GTX 670-es modellek 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost GPU órajellel, valamint 6008 MHz-es effektív memória órajellel kerülnek forgalomba – csak hogy legyen némi összehasonlítási alapunk.

Az EVGA újdonsága egyébként két darab hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg, videó kimenetekből pedig két dual-link DVI, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozót találunk rajta.

A 02G-P4-2676-KR termékkóddal ellátott EVGA GeForce GTX 670 FTW LE már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 390 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward