Tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott videokártyák érkeztek

A Gigabyte termékpalettája két videokártyával bővült.

Tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott videokártyák érkeztek

GeForce GTX 670 OC 4 GB-nyi fedélzeti memóriával

A napokban már érkezett hír a 4 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott Gigabyte GeForce GTX 680 OC videokártyáról, ám a gyártó tarsolyában rajta kívül további újdonságok is lapulnak, amelyek között – egyebek mellett – a 4 GB-nyi fedélzeti memóriával felvértezett GeForce GTX 670 OC is jelen van.

Az új videokártya 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es Kepler GPU-t alkalmaz, ami szokás szerint most is 1344 CUDA magot tartalmaz. A GPU 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához, amelyből 2 GB-nyi helyett ezúttal 4 GB-nyi kapott helyet a termék nyomtatott áramköri lapján. Persze a módosítások sora itt nem ér véget, hiszen a GPU órajelét is módosították a vállalat mérnökei, így a referenciának minősülő 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es Boost órajel helyett 980 MHz-es alap- és 1058 MHz-es boost órajel áll rendelkezésre. A 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a referenciánk minősülő 6008 MHz-es órajelet alkalmazták a cég mérnökei.

A háromutas SLI támogatással érkező újdonság egy háromventilátoros, háromslotos felépítéssel érkező WindForce 3X videokártya hűtőt alkalmaz, ami nem csak hatékonyabban, de halkabban is hűti a melegedő komponenseket, mint a referencia hűtő. Az Ultra Durable VGA technológiára alapozó, azaz minőségi komponensekből álló videokártyán két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenetet láthatunk.

A friss jövevény már előrendelhető, méghozzá 439 eurós áron.

Érkezik a 3 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GTX 660 Ti  is

A Gigabyte második friss videokártyája már GeForce GTX 660 Ti alapokon nyugszik, azaz 1344 CUDA magot kínáló GK104-es GPU-ra támaszkodik, amely 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához. A GPU átesett némi tuningon, így a 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost órajel helyett immár 1032 MHz-es alap- és 1111 MHz-es boost órajel áll rendelkezésre. A 192-bites adatsín végén ezúttal nem 1,5 GB-nyi, hanem 3 GB-nyi fedélzeti memória lóg, ami 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

Ez a friss modell is Ultra Durable VGA technológiával készül és egyedi, kétslotos felépítésű, három ventilátorral ellátott videokártya hűtővel büszkélkedik. Utóbbi ezúttal is halkabban és hatékonyabban dolgozik, mint a referencia videokártyákon található hűtő.

Az SLI támogatással rendelkező újdonságon két DVI, egy aranyozott HDMI és egy DisplayPort videó kimenet van jelen. A Gigabyte 3GB-os GeForce GTX 660 Ti OC videokártyája már előrendelhető, ára pedig 329 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward