Túlzottan olcsó a Yahoo

Túlzottan olcsó a Yahoo

A Yahoo-papírok 14-16 dolláros árfolyama túlzottan alacsony - mondta Carol Bartz vezérigazgató a társaság részvényeseinek éves találkozóján. A részvények árfolyama az elmúlt hat hónapban közel 10 százalékkal esett vissza, szemben a Nasdaq ugyanezen idő alatt elért 2 százalékos mínuszával - az áprilisi 19 dolláros árfolyam a csütörtöki záráskor 14,83 dolláron állt - írta a Market Watch.

Bartz a részvényeseknek 24 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt ígért, a jelenlegi 6 százalékkal szemben. A költségcsökkentés részben a Yahoo és a Microsoft között létrejött internetes keresési és reklám-együttműködésből adódik, amely során a Microsoft év végéig átveheti a Yahoo keresőmotorja feletti irányítást, ezzel a kombinált megoldással vennék fel a versenyt a Google szolgáltatásával.

A Yahoo és a Microsoft közös részesedése az amerikai keresőpiacon így elérheti a 30 százalékot, szemben a Google 63,7 százalékos szeletével. A kínai Alibaba Groupba való befektetés kapcsán Bartz elmondta: a stratégia helyesnek bizonyult, mivel segítségével anélkül sikerült a kínai piacra lépni, hogy aggódni kellene az ottani politikai és üzleti körülmények miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward