Tükrös és átlátszó OLED panelekkel rukkolt elő a Samsung

Az Intel RealSense technológia jóvoltából az újdonságok akár virtuális próbafülkeként is funkcionálhatnak: megnézhetjük, hogy mutat az adott ruha vagy ékszer.

Tükrös és átlátszó OLED panelekkel rukkolt elő a Samsung

A Samsung nemrégiben két érdekes OLED panelt mutatott be egy kiállításon, amelynek Hongkong adott helyet. A vállalat újdonságai közül az egyik tükörként, a másik átlátszó kijelzőként funkcionál – ezeket az Intel RealSense technológiájával kombinálva meglehetősen újszerű felhasználói élmény biztosítható a különböző üzletekben, értékesítési pontokon vagy éppen otthon, a fürdőszobában.

Az új OLED paneleket az Intel RealSense technológiájával kombinálva – ami 3D-s mélységérzékelős kamerákat alkalmaz – újszerű digitális platform alkotható, ami autószalonokban innovatív információs pontként éppúgy helytállhat, mint például ékszer- vagy ruhaüzletekben, ahol a méregdrága ékszereket és ruhákat öltözködés nélkül tudjuk magunkra kapni és megnézni, hogyan fognak állni. A kijelzők – pontosabban tartalmaik – a RealSense technológiával karöltve gesztus- és hangvezérléssel irányíthatóak, így a nézőpontot könnyedén elforgathatjuk.

A tükrös OLED panel akár az otthoni fürdőszobai tükröket is leválthatja, így reggeli készülődés közben releváns információkhoz is juthatunk – például hírekhez, időjárással kapcsolatos előrejelzésekhez, stb., ezáltal időt lehet megtakarítani. Az újítás jóvoltából az ember-számítógép interakció összességében egy merőben új szintre léphet, az ebből fakadó lehetőségek tárháza pedig döbbenetesen színes – ennek szinte csak a képzelet szabhat határt.

Az új OLED panelek közül a tükrös, azaz a Mirror OLED változat 75 százalék feletti visszaverődési szintet nyújt, ami legalább 50 százalékkal jobb érték, mint a hasonló szinten elhelyezkedő Mirror LCD kijelzőké. Az új termék az OLED technológia jóvoltából élethű színeket kínál, valamint képminősége is jobb – az NTSC színteret például 70% helyett már 100%-ban képes lefedni. A Samsung a kontrasztarány összehasonlításánál az OLED paneleknél 100 000:1 feletti, az LCD paneleknél pedig 4000:1 kontrasztaránnyal példálózott, válaszidő tekintetében pedig ugyancsak komoly a különbség – 1 ms. vs 8 ms –, természetesen az OLED javára. Az új kijelzőnek természetesen háttérvilágításra sincs szüksége.

Az átlátszó változat, amely Full HD Transparent OLED Display néven fut, szintén 100%-ban képes lefedni az NTSC színteret, szemben az átlátszó LCD kijelzőkkel, amelyek 70% körüli lefedettséggel dolgoznak. Az átlátszó OLED kijelző képminősége és betekintési szögei is jobbak, sőt, átlátszóság tekintetében is köröket ver LCD alapú társaira, hiszen 10% helyett 45% körüli átlátszósággal bír.

Az új panelekhez társítható Intel RealSense technológia három beépített kamerát használ. Az előlapi a felhasználó arcának legfinomabb változásait, illetve az ujj- és kéz alapú gesztusokat is képes precízen követni, de emellett könnyedén és tisztán el tudja választani az előteret a háttértől is. A rendszer hátlapi kamerát is tartalmazhat, ami a szobában vagy teremben lévő objektumokat látja, méghozzá rettentő pontosan. Ezeken felül fényképkészítés céljára is beépíthetnek egy kamerát – a vele készített kép aztán könnyedén módosítható, például lecserélhető a komplett háttere.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward