TSMC 40nm: még mindig gondok vannak

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő grafikus processzorok esetében rossz hír, hogy a TSMC gyártósoraival még mindig vannak kisebb-nagyobb problémák. Az elemzők egyenesen úgy fogalmaznak: a helyzet még rosszabbá válhat, mielőtt javulás áll be a termelés teljesítményében. Az EE Times értesülései szerint a két legnagyobb grafikus processzorgyártó, azaz az AMD és az Nvidia továbbra is alacsony termelési mutatókkal kell, hogy számoljanak a TSMC esetében.

TSMC 40nm: még mindig gondok vannak

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő grafikus processzorok esetében rossz hír, hogy a TSMC gyártósoraival még mindig vannak kisebb-nagyobb problémák. Az elemzők egyenesen úgy fogalmaznak: a helyzet még rosszabbá válhat, mielőtt javulás áll be a kihozatali arányban. Az EE Times értesülései szerint a két legnagyobb grafikus processzorgyártó, azaz az AMD és az Nvidia továbbra is alacsony termelési mutatókkal kell, hogy számoljanak a TSMC esetében.

A jelenlegi helyzet szerint a kihozatal már 30% alá esett és az elemzők szerint ez egy darabig 20 és 30% között fog maradni, ami jelentősen rányomja bélyegét az idei év második felében esedékes szállításokra. Az alacsony kihozatal és teljesítmény megfelelő ok lehet arra, hogy a vállalatnál lecserélték a vezetést. A vélemények szerint a gyártó legfontosabb partnerei, akik egyre több 40 nm-es chipet szeretnének legyártatni, már alternatív megoldások után néztek (UMC), mivel a termelés a közeljövőben nem fog helyreállni a TSMC-nél.

Ezzel egy időben a TSMC hivatalosan is elismerte, hogy a vállalat problémákkal küszködött a 40 nm-es gyártósor esetében, amelyeket már nagyrészt elhárítottak. A cég egyébként az elmúlt hónapban kapott új elnök-vezérigazgatót is.

Annak ellenére, hogy a 40 nm-es gyártósorral problémák vannak, a vállalat pénzügyi szempontból egész jól teljesített az idei év második negyedévében. Az előrejelzések szerint a TSMC árbevétele 2,3 milliárd dollárra nőtt, amelyhely 758,2 millió dolláros nyereség is tartozik, ez pedig sorrendben 90%-os és 1,487%-os növekedést jelent az előző negyedév pénzügyi mutatóihoz képest. A két fent említett eredmény viszont még mindig gyengébb, mint a tavaly ilyenkor elért pénzügyi mutatók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward