Truly Ergonomic: billentyűzet evolúció?

Truly Ergonomic: billentyűzet evolúció?

A kilencvenes évek folyamán a Microsoft már próbálkozott különleges kialakítással büszkélkedő billentyűzetekkel, ám a Natural névre keresztelt termékcsalád tagjait végül nem úgy fogadták a felhasználók, ahogy a gyártó várta. Azóta időről-időre feltűnik néhány újszerű kialakítással rendelkező billentyűzet, ám ezek eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Most egy újabb próbálkozó lépett színre: a Truly Ergonomic azt állítja, hogy forradalmian új billentyűzetet készített, amely a legfontosabb mérföldkőnek tekinthető a billentyűzetek 140 éves történelmében. Hogy ez így van-e, azt az alábbi kép alapján magunk is eldönthetjük.

A gyártó szakított a hagyományos billentyűzet dizájnnal és a billentyűzet két oldalán elhelyezett billentyűket kissé elfordította, hogy azok mindkét kéz számára kényelmesen elérhetőek legyenek. A különleges felépítésnek köszönhetően a felhasználó egészséges pózban gépelhet úgy, hogy eközben  a csukló, a váll és a nyak a szokásosnál alacsonyabb terhelést kap. Az újdonság természetesen levehető csuklótámasszal is rendelkezik.

A Truly Ergonomic billentyűzete Cherry MX típusú mechanikus billentyűket használ a még nagyobb kényelem érdekében. A billentyűzetet igény esetén felirat nélküli billentyűkkel is el lehet majd érni. Ha már a billentyűknél tartunk: az eszköz tartalmaz programozható billentyűket és makrók (billentyűkombinációk) rögzítésére is lehetőséget ad.

A Truly Ergonomic megoldása egyáltalán nem nevezhető olcsónak. Az újdonság 199 dollárba kerül, de előrendelésben a gyártó hivatalos weboldalán keresztül már 169 dollárért is hozzájuthatunk. A vállalat az október 15-ig beérkezett előrendeléseket decemberi szállítással teljesíti. Hogy az ergonomikus billentyűzet beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, azaz a felhasználók elégedetten fogják-e használni, az egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward