Trónfosztás a PC-piacon

Trónfosztás a PC-piacon

A Gartner adatai szerint a tajvani Acer tovább menetelt előre, leszorítva a globális számítógéppiac második helyéről a Dellt. Az Acer eladásai éves szinten 23,6 százalékkal, 12,5 milliói darabra emelkedtek, ezzel 15,4 százalékos piaci részt ért el. A Dell ezzel szemben 6,7 százalékos forgalomcsökkenéssel a globális piac 12,8 százalékát mondhatta magáénak.

A Dell várhatóan árbevétele és profitja csökkenéséről ad majd számot a harmadik negyedévre vonatkozóan, de a befektetők érdeklődésére tarthat számot az új, szolgáltatói üzletágak működése is - írja a Market Watch. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők részvényenként 28 centes profitra számítanak 13,1 milliárd dolláros árbevétel mellett - egy évvel korábban minden részvényre 37 centes profit jutott, a gyártó árbevétele pedig 15,2 milliárd dollár volt.

A Dell szeptemberben vásárolta meg a Perot Systems-et, amely lépéssel a Hewlett-Packarddal (HP) lépett versenyre az IT-szolgáltatások piacán. A társaság részvényeinek árfolyama az év eleje óta 51 százalékot emelkedett, azonban az elmúlt két hónap során 9 százalékot veszített értékéből, miközben a HP értéke növekedett.

A JPMorgan nem változtatott a Dell alulsúlyozott besorolásán, véleményük szerint ugyanis a PC-piac egyre jobb helyzetbe kerül, aminek hatására a gyártó az elemzői várakozásoknak megfelelő, esetleg annál némiképp jobb eredményt jelent majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward