Triplázott a Yahoo

Triplázott a Yahoo

A Yahoo harmadik negyedéves nettó nyeresége 187 millió dollárra, részvényenként 13 centre nőtt, az egy évvel korábbi azonos időszak 54,3 millió dolláros, részvényenként 4 centes értékéről - írja a MarketWatch. A kiugró eredmény azonban a vártnak megfelelő, 1,13 milliárd dolláros árbevételellel párosult a negyedév során.

A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők ennek csupán részvényenként 7 centes nyereségre számítottak, 1,12 milliárd dolláros árbevétel mellett.

A vártnál jobb adatokhoz a hatékony költségcsökkentés, az alibaba.com kínai kereskedelmi honlapban birtokolt üzletrész egy részének 98 millió dollár értékű eladása és az online reklámokból származó árbevétel vártnál kisebb mértékű visszaesése járult hozzá legnagyobb mértékben. A Yahoo-érdekeltségbe tartozó honlapokon megjelenő hirdetések 8 százalékkal csökkentek a negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A Yahoo 10 éves megállapodást írt alá a Microsofttal annak érdekében, hogy az internetes keresői piacon közösen törjenek a Google vezető helyére, ezt a szerződést az amerikai és európai trösztellenes hatóságok jelenleg is vizsgálják. A társaság jelentése szerint a harmadik negyedben 775 millió dollárra csökkentették a működési költségeket az egy évvel korábbi 944 millióról. A társaság részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékkal ugrott meg a bejelentés után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward