TRIM támogatást kapnak a Corsair P SSD-i

A Samsung NAND Flash chipjeire épülő P sorozatú Corsair SSD meghajtók mostantól kezdve végre támogatják a Windows 7 igen hasznos TRIM névre keresztelt funkcióját, amely az SSD működését hivatott gyorsítani. A friss firmware és a hozzá tartozó frissítő segédprogram innen tölthető le, a szoftverek a vállalat Performance sorozatában helyet foglaló P64-es, P128-as és P256-os SSD meghajtóihoz használhatóak.

TRIM támogatást kapnak a Corsair P SSD-i

A Samsung NAND Flash chipjeire épülő P sorozatú Corsair SSD meghajtók mostantól kezdve támogatják a Windows 7 igen hasznos, TRIM névre keresztelt funkcióját, amely az SSD működését hivatott gyorsítani. A friss firmware és a hozzá tartozó frissítő segédprogram innen tölthető le, a szoftverek a vállalat Performance sorozatában helyet foglaló P64-es, P128-as és P256-os SSD meghajtóihoz használhatóak.

A Corsair közleménye szerint a Samsung számukra nem csak a VBM19C1Q típusjelzésű firmware-t, hanem a hozzá szükséges frissítő alkalmazást is elkészítette. A gyártópáros az újdonságok lehetséges hibáira hosszas tesztek során próbált rábukkanni és ezeket egyúttal javítani. Ezalatt rengeteg féle konfiguráción próbálták ki az új firmware-t annak érdekében, hogy ne fussanak bele olyan kellemetlen hibákba, amelyekbe az Intelnek már kétszer is sikerült a kapkodás miatt. A Corsair illetékeseinek nyilatkozata szerint a vállalat másokkal ellentétben (igen, az Intelre gondolnak), nem kezdett őrült rohanásba annak érdekében, hogy minél hamarabb piacra dobhassák TRIM támogatással is ellátott firmware-jüket, inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy ha hosszabb ideig is tart a munka, de a végeredmény kifogástalan legyen.

A Corsairnél ugyan kihangsúlyozzák, hogy a firmware frissítés folyamata nem jelent veszélyt a felhasználók adataira, ám a figyelmeztetéseket azért érdemes elolvasni, mielőtt kellemetlen meglepetésben lenne részünk. A gyártó terméktámogatási weboldalának fórumában kiemelik, hogy a frissítés során az adott SSD meghajtó MINDEN adata törlődik, így az SSD firmware-ének "lecserélése" előtt érdemes, sőt igen-igen ajánlott adatainkat átköltöztetni addig egy másik adattárolóra, már ha rendelkezünk ilyennel.

A frissítéshez egyébként egy USB-s meghajtóra (például pendrive) van szükség, ezen kell a firmware fájlt és a frissítő alkalmazást elhelyezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward