Továbbra is növekedésben a Huawei, éves rekordot dönthetnek az eladások

A vállalat erős szembeszélben is jól halad, már több mint 185 millió okostelefont adott el idén.

Továbbra is növekedésben a Huawei, éves rekordot dönthetnek az eladások

A Huawei amióta az Egyesült Államok nyomása alá került, folyamatosan próbál úgy tenni, mintha mi sem történt volna. A vállalat harmadik negyedéves pénzügyi beszámolója megérkezett, és abszolút pozitív hangvételű lett. Persze nem alaptalanul, ugyanis a mérlege éves szinten növekedést mutat, ami igazán remek hír.

A Kína-USA kereskedelmi háború egyik legnagyobb áldozata a Huawei, de a kínai alakulat egy percig sem hagyja, hogy a vásárlói, vagy akár a befektetői érzékeljék, hogy a színfalak mögött egyáltalán nincs minden rendben. A cég a harmadik negyedéves beszámolójában azt emelte ki, hogy miként teljesített eddig egész évben.

A három negyedévet összesítve 24,4 százalékos növekedést volt képes elérni a 2018-as adathoz képest, ami valóban megsüvegelendő. Egészen pontosan a 2019-es bevétele eddig összesen 610,8 milliárd jüan, ami átszámítva 86,06 milliárd dollárt jelent.

A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt. – emelte ki a Huawei a hivatalos közleményében. Azt is megemlítette a cég, hogy a harmadik negyedév magában is növekedést hozott, de erre vonatkozóan már nem közölt részleteket. Érdekesség, hogy bár a Huawei szinte minden fronton nyomás alatt van amiatt, mert az Egyesült Államok tiltólistára tette a nevét, és nemzetbiztonsági kockázatot jelentő vállalatnak bélyegezte, így is az összes ágazatában képes volt előrelépést produkálni.

Galéria megnyitása

A leszállított okostelefonok számát is a három negyedévre együttesen adta meg a Huawei, ez szerint már 185 millió készüléket értékesített a cég 2019-ben, ami 26 százalékkal több, mint a 2018 azonos időszakában jegyzett adat. Mivel azt tudjuk, hogy az első és a második negyedévben mekkora volt a vállalat mobilos forgalma, így azt is ki tudjuk számolni, hogy magában a harmadik negyedév mit hozott. Mivel az idei első két negyedévben 59-59 millió volt az eladott eszközök száma, ebből az következik, hogy a júliustól augusztusig tartó időszakban kb. 67 milliós darabszámot ér el, ami egészen kiemelkedő. Az IDC tavalyi beszámolója szerint 2018 harmadik negyedévében csak 52 milliós forgalma volt a Huawei-nek. Ha a számok helytállóak, akkor 29%-kal tudott növekedni ezen a téren a cég az amerikai nyomásgyakorlás ellenére. A Huawei azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy a notebookok, a táblagépek, és más hordozható eszközök (okos audió termékek) is jól futottak.

Külön kiemelték a kínaiak, hogy a Huawei Mobile Services egyre több régióban érhető el, már 170 országra kiterjedő támogatással rendelkezik, és több mint 1 millió fejlesztővel dolgozik együtt azon a vállalat, hogy minél több alkalmazást tudjon nyújtani a saját fejlesztésű piacterén. Ez azért fontos, mert amennyiben teljesen búcsút kell intenie a Google támogatásának, akkor az Androidon csak a saját megoldásait tudja alkalmazni a jövőben. Annak ellenére, hogy nincs egyszerű helyzetben a Huawei, folyamatosan fejleszt, próbálja figyelmen kívül hagyni a zavaró tényezőket, és ennek eredményeként már televíziókat is leleplezett a közelmúltban.

Galéria megnyitása

Arra is kitért a harmadik negyedéves beszámolójában a Huawei, hogy az 5G hálózatok kapcsán folyamatosan szállítja az innovatív megoldásokat, és ezeket egyre több partner számára biztosítja világszerte nagy odafigyeléssel. Már több mint hatvan 5G fejlesztéssel kapcsolatos szerződést hozott kalap alá vezető szolgáltatókkal. És ezeknek a keretében a Huawei szünet nélkül értékesíti a különböző berendezéseket, és van olyan egység, amiből már közel fél milliót adott el. A vállalat optikai átviteli, adatkommunikációs és informatikai termékeinek előállítása, valamint szállítása megállíthatatlanul növekedett 2019 egészében.

A nagyvállalati megoldások kapcsán kiemelte a Huawei a Horizon Digital Platform elindításának a jelentőségét. Ez egy konvergált, nyitott és hatékony felület, ami a Huawei kiterjedt technológiai tapasztalatára épül. „A vállalat a platform segítségével, valamint a felhasználókkal és az üzleti partnerekkel együttműködve kíván megfelelő alapot kiépíteni a digitális világ számára. A Huawei Horizon Digital Platform olyan különböző területeken segítheti majd a digitális átalakulás felgyorsítását, mint a kormányzati-, közszolgáltatási-, pénzügyi-, szállítási-, és elektromossági szektorok.” – olvasható a cég közleményében.

Galéria megnyitása

Végül a felhőszolgáltatásaira is kitért a Huawei, amiről egyebek mellett az is kiderült, hogy már három millió partner használja ezt különböző területeken. Ez egyaránt kiszolgálja a végfelhasználókat és a fejlesztőket is, nagyon sok különböző igény kielégítésére alkalmas. A vállalat egyebek mellett megalkotta az Atlas 900-at, ami a világ leggyorsabb MI tréning klasztere, és korábbi információk szerint ezt több ezer Ascend processzor felhasználásával alkották meg a szakemberek. Ez világrekordokat is beállított a saját nemében.

Kíváncsian várjuk, hogy az ünnepi időszak mit hoz majd a Huawei számára. Az utolsó negyedévben eldőlhet az is, hogy az Egyesült Államok valóban érvénybe lépteti-e a május óta folyamatosan halogatott tiltásokat. Ez történelmi jelentőségű lehet a kínaiak számára. A Mate 30 generációnál már felkészült arra a cég, hogy a Google partnerségétől teljesen eleshet, de rengeteg más technológiának is búcsút kell majd mondania. Ha a legrosszabb forgatókönyv lép életbe, nagyon nehéz helyzetbe sodródhat, akár a működése is veszélybe kerülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap