További infók a GeForce GTX 750 és 750 Ti modellekről

Lehullott a lepel az órajelekről, illetve az egyéb tulajdonságokról, sőt, teszteredmények is érkeztek.

További infók a GeForce GTX 750 és 750 Ti modellekről

Nemrégiben már érkezett egy fotó, amelyen két GM107-es GPU pózolt. Korábbi hírünkben az új GPU-val kapcsolatos ismert adatokat már tálaltuk, most azonban ismét friss információ érkezett, amelyből kiderül, mik lesz a GeForce GTX 750 és a GeForce GTX 750 Ti közötti legfőbb különbségek.

Az várható volt, hogy a GeForce GTX 750 és a GeForce GTX 750 Ti órajelek, illetve CUDA mag mennyiség tekintetében különbözni fog egymástól, ám most úgy tűnik, memóriamennyiség tekintetében is lesz köztük némi különbség. A GeForce GTX 750 Ti 2 GB-nyi, a GeForce GTX 750 pedig csak 1 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-ot kap.

A brit techoldal, a UK Gaming Computers munkatársai már meg is kaparintottak egy GeForce GTX 750 és egy GeForce GTX 750 Ti videokártyát, amelyek a Palit és a Galaxy termékeire jellemző stílusjegyeket hordozzák magukon. A két friss videokártyát természetesen be is üzemelték, sőt, egy-egy GPU-Z képet is publikáltak róluk, amelyek az alábbi képen tekinthetőek meg, egybeolvasztva. A tesztelők a GPU-Z 0.7.6-os kiadását használták, ami a changelog szerint már támogatja a Maxvell alapú GeForce GTX 750-es és GeForce 750 Ti videokártyákat is, így a kiolvasott adatok pontosak lehetnek.

A fenti képen látható adatok nem túl meglepő módon megerősítik a korábbi pletykákat. A GTX 750 Ti esetében a GPU 1085 MHz-es alap- és 1163 MHz-es GPU Boost órajelen ketyeg, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriánál pedig 5,5 GHz-es effektív órajel van érvényben, így a memória-sávszélesség értéke 88 GB/s. A GeForce GTX 750 960 helyett már csak 768 CUDA maggal rendelkezik, a GPU órajelek azonban meglepő módon nem változtak. Az 1 GB-nyi fedélzeti memória esetében ennél a modellnél 5,1 GHz-es effektív órajelet áll rendelkezésre, így a memória-sávszélesség 81 GB/s-os értékre csökkent.

Az új videokártyák bevetésével egy-egy 3DMark 11 teszt is lefutott, amelynél a Performance presetet választották a tesztelők. A GeForce GTX 750 Ti P5963 pontot, a GeForce GTX 750 pedig P5250 pontot kapott, ahogy az a fenti képeken is látszik.

Azt persze feltétlenül meg kell említeni, hogy a fenti órajelek jó eséllyel nem referencia, hanem gyárilag megemelt órajelek, legalábbis erre utal a két videokártya egyedi felépítése. Mivel a megjelenés tervezett időpontja egyre közelebb kerül, így már nem kell sokat várni a hivatalos információkra sem – akkor aztán fény derül a most még homályos részletekre is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward