Továbbfejlődik a Google

Caffeine néven munkálkodott a Google már augusztus óta a kereső szolgáltatása továbbfejlesztésén, most pedig a jelek szerint a végső fázisaiba ért a fejlesztés, mivel megkezdték az új rendszer nyilvánosságra hozatalát.

Továbbfejlődik a Google

Caffeine néven munkálkodott a Google már augusztus óta a kereső szolgáltatása továbbfejlesztésén, most pedig a jelek szerint a végső fázisaiba ért a dolog, mivel megkezdték az új rendszer nyilvánosságra hozatalát.

Ugyan a fejlesztés természeténél fogva nem egyszerű megítélni annak tényleges hatékonyságát - elvégre az egész arról szól, hogy minél relevánsabb találatokat kapjunk, és minél pontosabban _AZT_ kínálja fel a rendszer az első találatok között, amit keresünk -, ám a Lifehacker közönségszavazatának tanúsága szerint akik kipróbálták, azok közel 3/4-es többséggel valóban jobbnak találták a réginél.

Ingoványos talaj ez tehát, tekintve, hogy gondolatolvasást mégsem várhatunk a Google-től, az első után a többi találat sorrendje pedig már kérdés, mennyire lényeges; bizonyos kereséseknél például csak egészen apró eltérések mutatkoztak (egy találat harmadik helyett második helyre került), míg más kereséseknél nem is nagyon látszott lényegi különbség a régi és az új között.

Miután azonban a Google nyilván tudja, mit csinál, és ha 3/4-es szavazati többségre lehet alapozni, akkor nem is csinálja rosszul. Nemsokára azonban mindannyian meggyőződhetünk az új rendszer hatékonyságáról, mivel a tesztidőszak lezárult és megkezdték a fokozatos aktiválást: először csak egy adatközponttal, aztán sorban egyre többel. Nem adtak becslést arra vonatkozólag, mikor fog a Google teljes egészében az új rendszerrel működni, de úgy tűnik, ez már csak napok, vagy legfeljebb hetek kérdése lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward