Tovább növekszik a Chrome piaci részesedése

A Google Chrome rendkívül jól szerepel a webböngészők piacán, ahogy azt már a korábbi felmérésekből is láthattuk. Most a Net Applications elemzői publikálták a szeptemberi adatokat is, amelye arról árulkodnak, hogy a Chrome népszerűsége töretlenül növekszik: augusztusban még csak 15,51%-os részesedéssel bírt a Google szoftvere, szeptember végén pedig már 16,2%-os hasított ki a webböngészők globális piacának képzeletbeli tortájából.

Tovább növekszik a Chrome piaci részesedése

A Google Chrome rendkívül jól szerepel a webböngészők piacán, ahogy azt már a korábbi felmérésekből is láthattuk. Most a Net Applications elemzői publikálták a szeptemberi adatokat is, amelyek arról árulkodnak, hogy a Chrome népszerűsége töretlenül növekszik: augusztusban még csak 15,51%-os részesedéssel bírt a Google szoftvere, szeptember végén pedig már 16,2%-os hasított ki a webböngészők globális piacának képzeletbeli tortájából.

A fenti eredmény persze még mindig csak a harmadik helyezés besöprésére elég. A dobogó legfelső fokán továbbra is a Microsoft Internet Explorer áll, mögötte a második helyet pedig a Mozilla Firefox őrzi. Helyezések ide vagy oda, az tény, hogy mind az Internet Explorer, mind pedig a Firefox globális piaci részesedése csökkent az elmúlt hónap során. Az Internet Explorer augusztusban 55,31%-on állt, szeptember végén pedig már „csak” 54,39%-os részesedést tudhatott magáénak – a különbség nem tragikus. A Firefox augusztusban a webböngészők globális szegmensének 22,57-át uralta, szeptemberre pedig 22,48%-ra csökkent az említett érték, azaz itt még csekélyebb a visszaesés mértéke, mint az Internet Explorer esetében.

Az Apple Safarija szintén jól teljesített, ugyanis sikeresen áttörte az 5%-os határt, viszont a helyezése így sem változott: a webböngésző maradt a negyedik. Az ötödik helyre az Opera futott be a maga 1,67%-os globális piaci részesedésével, ami 0,01%-os visszaesés az előző hónapban felmutatott eredményhez képest.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward