Tovább nőtt az Nvidia részesedése a dGPU piacon – Már 80%-nál tart

A zöldek jelenleg 80%-os piaci részesedéssel büszkélkednek, ami éves szinten 9%-os, negyedéves szinten pedig 5%-os növekedést jelent. A teljes GPU piac is nőtt negyedéves szinten, valamint a videokártyák forgalma is emelkedett.

Tovább nőtt az Nvidia részesedése a dGPU piacon – Már 80%-nál tart

A Jon Peddie Research elemzői publikálták a 2020-as év második negyedévéről szóló GPU piaci adatokat, amelyek számos érdekességet tartogatnak.

Amennyiben a teljes GPU piacot nézzük, amelyben az x86-os rendszerekbe szánt integrált grafikus processzorok és dedikált grafikus processzorok egyaránt szerepelnek, azt láthatjuk, hogy negyedéves szinten 2,5%-os növekedést produkált a piac. Még mindig a teljes GPU piacnál maradva, gyártók szerinti bontásban nézve, szintén érdekes eredményeket láthatunk: az Intel szállítási mutatója 2,7%-kal csökkent, míg az AMD 8,4%-kal több GPU-t szállított le, de az igazán nagy nyertes az Nvidia volt a maga 17,8%-os növekedésével.

Galéria megnyitása Érdekes lesz látni, hogyan változik a helyzet az új videokártyák érkezésével Beszédes statisztika az is, hogy a PC piac a második negyedév folyamán 0,68%-kal nőtt negyedéves szinten, éves összehasonlításban azonban már sokkal nagyobb, 12,54%-os előrelépés körvonalazódik. Videokártyákból szintén több fogyott, ugyanis a második negyedévben 6,55%-kal többet szállítottak le belőlük a partnerek, mint az első negyedév folyamán.

A dGPU piacon tapasztalható részesedések szintén érdekesen alakultak, ugyanis az AMD piaci részesedése mind a tavalyi év azonos időszakához, mind pedig az idei év első negyedévéhez képest csökkent, így jelenleg 20%-on áll, ami éves szinten 9%-os, negyedéves szinten pedig 5%-os esést képvisel. Az Nvidia pontosan ennyivel növelte piaci részesedését éves és negyedéves szinten, így jelenleg a dGPU piac 80%-át uralja a korábbi 75 és 71%-hoz képest.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap