Tovább késik a Windows 8-ra optimalizált Firefox

Az érintőkijelzős eszközöket megcélzó kiadás március végén érkezhet, ha ezúttal minden a tervek szerint halad.

Tovább késik a Windows 8-ra optimalizált Firefox

Egy ideje nem titok, hogy a Mozilla szoftverfejlesztői egy különleges, érintőkijelzőkhöz és Windows 8-as operációs rendszerhez optimalizált Firefox kiadáson dolgoznak, ami a Firefox for Windows 8 nevet kapta. Az új webböngésző pályafutása nem indul valami zökkenőmentesen, vagyis egyelőre egyáltalán el sem indul, ugyanis a vállalat a tervezett rajt időpontját már többször is hátrébb csúsztatta.

A legfrissebb értesülések szerint most újabb csúszásra lehet számítani: a webböngészőnek a korábbi bejelentés szerint ebben a hónapban kellett volna elrajtolnia, ám a csúszás következtében a rajt tervezett – remélhetőleg most már végleges – időpontja március 18-a lesz. A Firefox for Windows 8 a tervek szerint a Mozilla Firefox 28-as kiadásának érkezésével egy időben válik letölthetővé. A vállalat a legfrissebb megjelenési időpontot remélhetőleg most már tartani is tudja. Érdekesség egyébként, hogy az érintőkijelzős konfigurációkhoz optimalizált Firefox kiadás már közel két éve készül.

A különleges webböngésző első bemutató kiadása 2012 végén vált elérhetővé, és meglehetősen szerény képességekkel érkezett – egyebek mellett még Flash támogatást sem kínált. A tavalyi év nyarának végén a Mozilla illetékesei már arról számoltak be, hogy 2013 decemberében elérhetővé válik a várva várt webböngésző, méghozzá akkor, amikor a Firefox 26-os kiadása is megjelenik. Szeptemberben már változott a terv: ekkor a vállalat azt ígérte, hogy a Firefox for Windows 8 a Firefox 27-es kiadásával egy időben válik elérhetővé. Most pedig tovább csúsztunk a 28-as változathoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward