Tovább keményítenének a brit kalózvadászok

Legalábbis a kormány szigorítana ám ezzel egyre jobban feldühítik az internet-szolgáltatókat. Szerintük ugyanis a kormány által javasolt intézkedés, a "visszaeső bűnösök" netről való letiltása "alapvető jogokat sértene" és egyszerűen nem működne. A Virgin szerint kényszeríteni vagy korlátozni nem lehet, legfeljebb csak meggyőzni.

Tovább keményítenének a brit kalózvadászok

Legalábbis a kormány szigorítana, ám ezzel egyre jobban feldühítik az internet-szolgáltatókat. Szerintük ugyanis a kormány által javasolt intézkedés, a "visszaeső bűnösök" netről való letiltása "alapvető jogokat sértene" és egyszerűen nem működne. A Virgin szerint kényszeríteni vagy korlátozni nem lehet, legfeljebb csak meggyőzni.

A TalkTalk főnöke szerint igazi megoldást az jelentene, ha valóban versenyképes, legális alternatívái lennének a kalózkodásnak. Emellett lehet persze oktatni is a népet, leveleket írni a gyanúsítottaknak, és végszükség esetén akár pereskedni is, de a netről való letiltás semmiképpen sem jó megoldás. Már csak azért sem, mert az eltökélt fájlmegosztók meglehetősen könnyedén álcázhatják magukat.

Mi több, komoly aggályok merültek fel annak kapcsán is, hogy amennyiben többen használják ugyanazt a gépet, akkor bőséggel lehetnek "ártatlan áldozatai" is egy-egy letiltásnak. A Virgin szóvivőjének összegzése szerint ezzel a fogyasztók elidegenítésén kívül semmi mást nem érnének el. Ezt az álláspontot képviseli több politikus is, tehát láthatólag a parlament sem egységes a kérdésben.

Még azok is, akik elvben támogatnák az erőteljesebb fellépést, mérsékeltebb, átgondoltabb és célratörőbb gyakorlatot ajánlanak; egy konzervatív politikus például a sávszélesség-korlátozást javasolta a letiltás helyett. Meglátása szerint ez egy sokkal hatékonyabb megoldás lenne, és még csak nem is kriminalizálná az embereket. Mint mondta, jelen formájában szinte kizárt, hogy átmenjen a tervezet.

Becslések szerint a brit net forgalmának nagyjából a felét teszik ki az illegálisan megosztott anyagok. A kormány ezt szeretné legalább 15%-ra lenyomni a közeljövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward