Tovább folytatódik a Galaxy Note7 kálváriája

A Samsung ismét leállította a gyártást, és újabb vizsgálatokat rendelt el a készülék kapcsán, ugyanis a javított modellek is gyúlékonyak lehetnek.

Tovább folytatódik a Galaxy Note7 kálváriája

Egyre szomorúbb vesszőfutásba kezd átmenni a Galaxy Note7 karrierje, és lassan ki lehet jelenteni, hogy a Samsungnál ennek akár komolyabb következményei is lehetnek. Első körben még jól kezelte a dolgokat a dél-koreai alakulat, de az újabb problémák miatt valóban megrendülhet a vásárlók bizalma.

Bár az internetet elárasztotta a gyúlékony Galaxy Note7 híre az elmúlt hetekben, de ha valaki esetleg mégis lemaradt róla, azoknak most megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy miről is van szó, illetve mit tudunk eddig a Samsung csúcsmodellje körül kipattant „botrányról”. A Samsung rohamléptékkel mutatta be augusztusban a Galaxy Note7 okostelefont, hogy megelőzze az iPhone 7 és 7 Plus párost, ám néhány nappal az okostelefon forgalmazását követően kiderült, hogy nincs minden rendben a készülékkel. Az eszköz egész egyszerűen képes volt lángra lobbanni, és ezzel akár a környezetében is komoly károkat okozni. A vállalat szeptember elején kénytelen volt leállítani az új generációs Note modell forgalmazását, és vizsgálni kezdte a hibák okát.

Akkor a tesztek azt derítették ki, hogy egy problémás akkumulátor okozza a Galaxy Note7 tűzeseteit, és ennek a cseréjét meg is kezdte a Samsung. Felhasználók milliói vitték vissza szeptember végén a mobiljaikat a gyártónak, aki minden kérdés nélkül cserélte a szerkezeteket az újabb gondok megelőzéséért. A cserélt okostelefonokkal kapcsolatban hamar szárnyra kaptak olyan felhasználói visszajelzések, hogy az új mobilok melegedési gondokkal küzdenek. Ebből még nem kerekedett komolyabb gond, viszont ezzel nagyon úgy fest, hogy még egyáltalán nincs vége a történetnek, és így jutunk el oda, ahol most tartunk.

Világszerte lassan tíz újabb olyan esetet regisztráltak, amikor elvileg már egy cserén átesett Galaxy Note7 modell robbant fel és vált gyakorlatilag pillanatok alatt a lángok martalékává. A friss jelentések szerint az Egyesült Államokban, Tajvanon és Dél-Koreában is történtek olyan incidensek, amikben állítólag már hibátlanul működő okostelefonok érintettek. Bár mindegyik eset részleteit egyelőre nem tisztázták az illetékesek, de a legsúlyosabb valószínűleg az lehet, amelyben a Galaxy Note7 tulajdonosát még a kórházba is be kellett szállítani, mert enyhébb fokú füstmérgezést állapítottak meg nála.

A hétvégén még csak pletykának tűnt, de a Samsung időközben már jelezte is a partnerei felé, hogy ismét le kell állítani az okostelefon értékesítését. Ezen felül pedig a vállalat nemcsak, hogy nyomatékosan kéri az embereket, hogy ne vegyenek senkitől Galaxy Note7-et, hanem még a tulajdonosoknak is azt üzeni, hogy ne használják a készüléket. Elsőként az Egyesült Államokbeli szolgáltatók léptek a forgalmazás felfüggesztésének ügyében, nekik nem kellett több a néhány kósza esetnél, és már napokkal ezelőtt kijelentették, hogy leveszik a polcokról a Galaxy Note7-et függetlenül attól, hogy a Samsung miként jár el. A T-Mobile és az AT&T még múlthéten reagált, a Verizon hétfőn intézkedett a csúcsmodell ügyében. Amerikában az érintett szervezet, az CPSC (Consumer Product Safety Commission) is rögtön vizsgálódni kezdett a tűzesetekben, amik minden jel szerint az aktuális zászlóshajóhoz köthetőek.

A Samsung első „bakija” után az elemzők úgy látták, hogy a gyártó hosszabb távon nem szenvedi kárát a Galaxy Note7 fiaskójának, az újabb gondok viszont már beláthatatlan következményeket vonhatnak maguk után. A Samsung biztosított arról mindenkit, hogy problémamentes okostelefon üti a markát, és a hiba javítva van, de nagyon úgy fest, hogy nem így történt. Anyagilag az első visszahívás is nagyon fájdalmas volt, becslések szerint egy milliárd dollárt vehetett ki a vállalat kasszájából, ez a mostani gond pedig akár még komolyabb kiadással is járhat, hiszen már sokkal több Galaxy Note7 van forgalomban, mint amennyi akkor volt, és bizalmi válságot is okozhat a telefonnal kapcsolatban az eset.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward