Tovább esik az Internet Explorer népszerűsége

A Net Applications a tegnapi nap folyamán mutatta be, hogy pontosan milyen részesedéssel bírnak az egyed operációsrendszerek az internetezők között, ám most a webböngésző szoftverek piaci részesedéséről is lehull a lepel. December folyamán tovább esett az Internet Explorer piaci részesedésének értéke, a Firefox ezzel szemben egyre népszerűbb.

Tovább esik az Internet Explorer népszerűsége

A Net Applications a tegnapi nap folyamán mutatta be, hogy pontosan milyen részesedéssel bírnak az egyes operációsrendszerek az internetezők között, ám most a webböngésző szoftverek piaci részesedéséről is lehull a lepel. December folyamán tovább esett az Internet Explorer piaci részesedésének értéke, a Firefox ezzel szemben egyre népszerűbb.

A tortadiagram adatai alapján jól látszik, hogy az Internet Explorer decemberben 68,15%-os részt tudhatott magáénak a webböngészők képzeletbeli tortájából, ám ez a teljesítmény 7,89%-kal alacsonyabb, mint a 2007 decemberi adat, azaz egy év alatt sokat csökkent az IE részesedése. A Mozilla Firefox-ot az internetezők közül jelenleg 21,34% használja, a böngésző tavaly ilyenkor még csak 16,80%-os piaci részesedéssel volt jelen a weben. Az Apple Safari a harmadik legnépszerűbb szoftver: az alkalmazás idén 2,34%-os növekedés hatására immáron 7,93%-ot hasít ki a webböngészők szegmenségből. A negyedik helyen a Google Chrome szerepel, amely 2008 szeptemberében indult hódító útjára és máris 1,04%-os piaci részesedésre tett szert.

A lista vége felé kullog a sokak által kedvelt norvég böngésző is, az Opera. Korábban 0,64%-os, míg tavaly decemberben már 0,71%-os részesedést tudhatott magáénak, tehát ha kis mértékben is, de népszerűbb lett a szoftver.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward