Tovább csökkentek a DRAM árak

A jelek szerint továbbra sem kell félni a memóriaárak növekedésétől.

Tovább csökkentek a DRAM árak

A DigiTimes legfrissebb beszámolója szerint az elmúlt hónap második felében tovább csökkentek a szerződéses DRAM árak, ami főként a gyenge PC eladásoknak köszönhető. A DRAM eXchange elemzői közelebbről is megvizsgálták a memóriapiacot és arra a megállapításra jutottak, hogy a 4 GB-os DDR3-as memóriamodulok szerződéses ára 18 dollárra, a 2 GB-os memóriamoduloké pedig 10,25 dollárra csökkent a szóban forgó időszak alatt. Ez a PC gyártók számára annyit jelent, hogy a 4 GB-os memóriacsomagokért 20,50 dollárt, a 8 GB-os memóriacsomagokért pedig 36 dollárt kell letenni az asztalra – ezek félelmetesen alacsony árak.

Persze nem kell messzire menni ahhoz, hogy hasonló árakon, illetve valamivel drágábban az átlagfelhasználók is ilyen memóriacsomagokhoz juthassanak, elég csak a Newegg webáruházát felkeresni, ahol a legolcsóbb 8 GB-os DDR3-1600 MHz-es memóriacsomag 36,99 dollárba kerül. Ugyanitt a 4 GB-os DDR3-1600 MHz-es csomagok közül a legolcsóbbat már 24,99 dollárért is meg lehet vásárolni.

Hogy miként próbálnak védekezni a memóriagyártó nagyvállalatok a gyenge PC eladások okozta memóriaár-csökkenés negatív hatásai ellen? A hírek szerint megpróbálják erőforrásaikat más, jövedelmezőbb területekre átcsoportosítani. A nagy memóriagyártó vállalatok a hírek szerint nagyobb kapacitást fordítanak a mobil memóriamodulok és a szerverekbe szánt memóriamodulok gyártására, így megpróbálják a memóriaárak esése miatt jelentkező kedvezőtlen hatásokat mérsékelni. A kisebb memóriagyártók esetében rosszabb a helyzet, őket ugyanis keményebben érintik a negatív hatások, így nekik további veszteségekre kell felkészülniük.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy az elemzők memóriaárak tekintetében továbbra is csökkenő, vagy most már inkább növekvő tendenciát várnak-e az elkövetkező hónapok folyamán.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward