Tovább csökken az IE piaci részesedése

Az elmúlt hónapok folyamán az elemzések szerint úgy tűnt, hogy az Internet Explorer ha lassan is, de veszít piaci részesedéséből. A legfrissebb adatok továbbra is ezt a csökkenő tendenciát támasztják alá, ezzel egy időben a konkurens webböngészők szintén lassan, de határozottan növelik részesedésüket a piacon.

Tovább csökken az IE piaci részesedése

Az elmúlt hónapok folyamán az elemzések szerint úgy tűnt, hogy az Internet Explorer ha lassan is, de veszít piaci részesedéséből. A legfrissebb adatok továbbra is ezt a csökkenő tendenciát támasztják alá, miközben a konkurens webböngészők szintén lassan, de határozottan növelik részesedésüket a piacon.

A Net Applications a piac januári állapotáról készített egy kis statisztikai elemzést, amelyből kiderül, hogy az Internet Explorer a webböngészők piacának 67,6%-át, a Firefox a piac 21,5%-át, míg a Safari a 8,3%-át tudhatja magáénak. A Google Chrome szoftvere sem maradt ki az elemzésből: az alkalmazás szerény, 1.1%-os eredménnyel zárta a hónapot. Ha megnézzük a hat hónappal ezelőtti elemzések számait, akkor világosan láthatjuk, hogy az Internet Explorer azóta bizony jelentősen veszített népszerűségéből. Tavaly júliusban a számok még azt mutatták, hogy a Microsoft webböngészője a piacon 73%-os részt tudhat magáénak, ekkor a Firefox még csak a piac 19,2%-át birtokolta. 2008 januárjában kissé javult a helyzet, így az IE már 75,5%-on, a Firefox pedig 17%-on állt.

Az elemzők véleménye szerint a webböngésző alkalmazások piacán a Microsoft a veszteségek legnagyobb részét az Internet Explorer 6-os változatának köszönheti. Az IE 6 részesedése 2008 februárjában még 30,6%-os volt, ám ez az érték az elmúlt hónap folyamán 19,2%-ra csökkent, ezzel egy időben az IE 7 44%-ról 47,3%-ra erősítette pozícióját.

Mivel ezek az adatok egyetlen forrás elemzésein alapulnak, nem mutatják be tökéletesen a webböngésző piac pontos helyzetét. A Net Applications szakemberei elég nagy mintából dolgoznak: a vállalat több weboldal forgalmának elemzésével állítja elő a friss statisztikákat, így nagyjából havi 160 millió látogató elemzéséből állnak össze az adatok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward