Toshiba HDD-k és SSD-k üzleti felhasználóknak

Toshiba HDD-k és SSD-k üzleti felhasználóknak

A Seagate után a Toshiba is bemutatta legújabb adattárolóit, amelyeket a gyártó kifejezetten az üzleti felhasználók számára készített. Riválisával ellentétben a Toshiba nem csak új merevlemezeket, hanem friss SSD meghajtókat is bemutatott.

[bold]Új Toshiba SSD-k üzleti felhasználóknak

[/bold]

Kezdjük a sort az új SSD meghajtókkal. Az MKx001GRZB névre keresztelt SSD család tagjai 32 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash chipek köré épülnek, méghozzá a gyorsabb, strapabíróbb és emiatt jóval drágábbnak minősülő eSLC (Enterprise-grade Single-level Cell) típusra. Az újdonságok SAS 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott szerver vagy munkaállomás alaplapjához, és a gyorsaságukra sem lehet panasz, mert 510 MB/s-os olvasási- és 230 MB/s-os írási sebességet kínálnak.

A folyamatos véletlenszerű 4K olvasási teljesítményük 90000 IOPS-os, folyamatos véletlenszerű 4K írási teljesítményük pedig 17000 IOPS-os értéket képvisel (IOPS: I/O műveletek száma másodpercenként). A friss adattárolókból a tervek szerint 100 GB-os, 200 GB-os és 400 GB-os példányok készülnek.

A gyártó az újdonságok első mintapéldányait 2011 első negyedévében készíti el, a termékek sorozatgyártása pedig még 2011 első félévében megindul.

[bold]Új merevlemezek is érkeznek

[/bold]

A merevlemezek között két új 3,5 hüvelykes formátumú példányt találunk, amelyek közül az egyik 1 TB-os (MKx001TRKB9), a másik pedig 2 TB-os (MKx002TSKB) adattároló kapacitást kínál. Az újdonságokat kifejezetten folyamatos használatra tervezték, azaz a nap minden órájában, a hét minden napján képesek megbízhatóan helytállni az adott üzleti környezetben. Az új merevlemezek ECC (Error Correction) és RV (Rotational Vibration Compensation) támogatásokkal érkeznek, amelyek közül utóbbi a több merevlemezből rendszerek esetén jöhet jól. Az újdonságok fejlett energiagazdálkodás mellett üzemelnek majd.

A friss adattárolók SAS 6 Gbps-os vagy SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel ellátott változatban lesznek elérhetőek. A termékek 30 dB(A) maximális zajszint mellett dolgoznak és modelltől függően 16 MB-nyi (1TB-os változat), illetve 64 MB-nyi (2 TB-os változat) gyorsítótárral érkeznek. A merevlemezkorongok természetesen 7200-as percenkénti fordulatszám mellett üzemelnek.

A négy darab újdonság, azaz a két SATA 3 Gbps-os és a két SAS 6 Gbps-os változat 2011 első negyedévében kerül forgalomba.

Az új merevlemezekről bővebb információt itt találnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward