Toshiba HDD-k 256-bites hardveres AES titkosítással

Toshiba HDD-k 256-bites hardveres AES titkosítással

A Toshiba adattárolókért felelős Storage Device Division névre keresztelt részlegében elkészültek a gyártó legfrissebb merevlemezei, amelyek hardveres 256-bites AES titkosítással próbálnak majd vigyázni a felhasználók rajtuk tárolt kényes, privát adataira. Az MKxx61GSYD családban 2,5 hüvelykes formátumú merevlemezek helyezkednek el, amelyeket főként mobil eszközökben fognak majd felhasználni a különböző gyártól (notebook, netbook, stb...).

A SED (self-encryption drives) típusú, azaz öntitkosító merevlemezek tökéletesen megfelelnek az Opal Security Subsystem Class szabvány előírásainak, azaz megfelelő biztonságot kínálnak a rajtuk tárolt adatok számára. A családban elhelyezkedő merevlemezek adattároló kapacitástól függően egy vagy két darab merevlemez koronggal érkeznek és 16 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaznak. Az új merevlemezek esetében az átlagos keresési idő 12 ms-os, míg az átlagos késleltetési idő 4,6 ms-os értéket képvisel. A 7200 RPM-es újdonságok 69,85 x 100 x 9,5 mm-es mérettel, valamint 98 grammos (1 korong) vagy 115 grammos (2 korong) súllyal rendelkeznek. Az új adattárolók SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak az adott rendszerhez.

A friss, 2,5 hüvelykes merevlemezek zajszint tekintetében átlagosnak minősülnek: az egytányéros változatok üresjáratban és terhelés alkalmával is 23 dB(A) zajszint mellett üzemelnek, a két merevlemezkoronggal ellátott modelleknél az üresjárati zajszint szintén 23 dB(A)-es, terhelés közben viszont már 26 dB(A) zajszintet generálnak a termékek. A meghajtók készenléti módban 0,16W-ot, keresés közben pedig 2,3 W-ot fogyasztanak.

Az MKxx61GSYD merevlemez család tagjai közül a 160 GB-os, 250 GB-os és 320 GB-os modellek egyetlen merevlemez koronggal bírnak, az 500 GB-os és 640 GB-os modellek esetében viszont már két merevlemezkorongot alkalmazott  a gyártó. Az újdonságokat opcióként szabadesés-szenzorral is el lehet majd érni. A merevlemezek sorozatgyártása 2011 első negyedévében indulhat meg, ajánlott végfelhasználói áruk egyelőre ismeretlen.

A termékekkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward