Toshiba chip vezeték nélküli akkumulátortöltőkhöz

Az újdonság a ma legszélesebb körben alkalmazott Qi Wireless Charging szabvány köré épül, teljesítménye pedig a vezetékes akkumulátortöltőkével vetekszik.

Toshiba chip vezeték nélküli akkumulátortöltőkhöz

A Toshiba mérnökei egy új IC-t fejlesztettek ki, amely a vállalat reményei szerint segíthet abban, hogy a vezeték nélküli akkumulátortöltés még vonzóbb, még szélesebb körben elérhető technológia lehessen.

A TC7763WBG típusjelzéssel ellátott újdonság segítségével olyan vezeték nélküli akkumulátortöltők építhetőek, amelyek teljesítmény-leadás tekintetében nagyjából ugyanazt kínálják, amit a vezetékes akkumulátortöltők. A jelenlegi megoldások rendszerint lassan töltik a rájuk bízott mobileszközt, viszont cserébe eddig nem tapasztalt szabadságot nyújtanak, hiszen segítségükkel – a megfelelő támogatással ellátott eszközöket – kábel alkalmazása nélkül lehet tölteni.

A Toshiba megoldása a manapság legnépszerűbb vezeték nélküli akkumulátortöltő szabvány, a Qi Wireless Charging köré épül, és akár 5 wattos töltőteljesítmény leadására is képes, azaz vezeték nélkül is hasonló sebességgel tudja tölteni a rá bízott eszközöket, mint a hagyományos, vezetékes akkumulátortöltők. Ez azért jó hír, mert ez a pozitív tulajdonság segítheti a vezeték nélküli akkumulátortöltők terjedését, amelyek eddig nem a gyorsaságukról voltak híresek.

Az új IC sorozatgyártása ma indult meg, ám arra, hogy kereskedelmi forgalomban helyet foglaló vezeték nélküli akkumulátortöltő rendszerekben is találkozhassunk vele, még egy picit várni kell.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward