Tonga GPU-val érkezik a Radeon R9 285?

Az újdonság a legfrissebb információk szerint augusztus végén vagy szeptember elején mutatkozhat be.

Tonga GPU-val érkezik a Radeon R9 285?

Friss információk szivárogtak ki az AMD Tonga GPU-jával kapcsolatban, hála a SweClockers informátorainak. Az információmorzsák alapján úgy tűnik, a szóban forgó GPU felhasználásával hamarosan egy új Radeon R9 280-as sorozatú videokártya készül, amely az R9 285-ös típusjelzést viseli majd, és gyorsabb lesz jelenleg is kapható társainál, az R9 280-nál, illetve az R9 280X-nél.

A tajvani forrásoktól származó adatok alapján úgy tűnik, az R9 285 rögtön kétféle változatban is az üzletek polcaira kerül – mindkettő 256-bites memória-adatsínt és 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát alkalmaz majd. A Tonga GPU első körben csak az R9 285-ös modellen lesz jelen, de hosszabb távon egyéb szerepet is szán neki az AMD: a Tonga idővel leválthatja a jelenlegi R9 280-as sorozatú modellek Tahiti GPU-ját.

A fenti állítások megerősítik azokat a korábbi pletykákat, amelyek arról számoltak be, hamarosan jöhetnek a Tonga alapú R9 280-as és R9 280X videokártyák. Igaz, a korábbi sztori nem tett említést az R9 285-ös modell érkezéséről.

A Tonga alapú R9 285-ös modell a dolgok jelenlegi állása szerint augusztus végén vagy szeptember elején mutatkozhat be, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy a Tonga alapú R9 280 és R9 280X videokártyákról mikor rántják le a leplet.

Mivel nem hivatalos forrásból származó, pletykaszintű értesülésekről van szó, így ezeket érdemes távolságtartóan fogadni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward