Töltőhiba miatt befagyasztották a Chromebook 11 forgalmazását

A Google és a HP arra kéri a Chromebook 11 tulajdonosokat, egyelőre ne használják a gyári töltőadaptert.

Töltőhiba miatt befagyasztották a Chromebook 11 forgalmazását

A HP legfrissebb Chromebookja, amely a Chromebook 11 nevet kapta, még csak alig több, mint egy hónapja jelent meg, ám a termék szereplését máris beárnyékolja egy kellemetlen hiba. Az elmúlt időszakban több vásárló is panaszkodott arra, hogy nemrégiben beszerzett Chromebook 11-esének gyári töltője normál használat mellett túlmelegedett és megsérült.

A Google és a HP szerint a kellemetlenséggel kapcsolatban csak kevés felhasználói panasz érkezett, ám a gyártók ennek ellenére is meglehetősen komolyan veszik a dolgot: nemrégiben elrendelték a Chromebook 11-esek forgalmazásának befagyasztását. A probléma tehát a jelek szerint nagyon is valós, amit mindenképpen orvosolni kell, méghozzá mielőbb.

A két vállalat a helyzet megnyugtató rendezésének érdekében már együttműködésbe lépett a CPSC-vel (Consumer Product Safety Comission - Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság). Amíg megszületik a döntés azzal kapcsolatban, hogy milyen korrekciós intézkedés keretében kártalanítsák a felhasználókat, a felek minden Chromebook 11 tulajdonost arra kérnek, ne használják a termék mellé adott gyári töltőadaptert, helyette alkalmazzanak inkább harmadik fél által gyártott micro-USB-s töltőt a Chromebook 11 töltésére.

Az eset persze nem példanélküli, ugyanis korábban többször is felbukkantak már hibás töltőadapterek, amelyek mind a gyártóknak, mind pedig a felhasználóknak okoztak némi kellemetlenséget. Az utóbbi időben azért szerencsére ritkábbak az ehhez hasonló problémák.

A végső megoldás egyébként valószínűleg egy csereprogram lesz, amelynek keretén belül térítésmentesen kicserélnek minden olyan Chromebook 11 töltőadaptert, amely hajlamos lehet a meghibásodásra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward