Tökéletes fókusz minden távra - egyszerre

Közelre és távolra is egyaránt - egyszerre, egyazon képnél - képes fókuszálni a Torontoi Egyetem kutatóinak legújabb alkotása, az Omni-Focus videókamera, egymagában megvalósítva mindazt, amihez eddig utólagos képmanipulációk sora kellett.

Tökéletes fókusz minden távra - egyszerre

Közelre és távolra is egyaránt - és egyszerre, egyazon képnél - képes fókuszálni a Torontoi Egyetem kutatóinak legújabb alkotása, az Omni-Focus videókamera, egymagában megvalósítva mindazt, amihez eddig utólagos képmanipulációk sora kellett.

Az Omni-Focus különlegessége egyrészt abban áll, hogy ez valójában egyetlen kamera, hanem több, egybeépítve, amelyek mindegyike különböző fókusztávolságokat "fed le", a rendszer pedig az ezekből beérkező képek összefésülésével alakítja ki a végsőt.

Természetesen itt nem csupán arról van szó, hogy a különböző képeket egymásra rakják, vagy hogy mindegyikből kiollózzák a legélesebb részeket; 3D-ben leképeznek és azonosítanak minden egyes pixelt, pontról pontra építve fel a teljes képet.

A hagyományos fényképészetnél és videózásnál persze sokszor még kimondottan jól is mutat egy-egy jól eltalált elmosódás, viszont az épp divattá váló 3D-s filmkészítésnél igen hasznos lehet ez a technológia, mivel ott komoly erőpróbát jelenthet a szemnek bármi, ami nincs rendesen fókuszban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward