Többmonitoros támogatás Win8 alatt, hasznos funkciókkal

A Windows 8 nem csak az érintőkijelzőkkel, de a többmonitoros rendszerekkel is jól elboldogul majd.

Többmonitoros támogatás Win8 alatt, hasznos funkciókkal

A Building Windows 8 Blog legfrissebb bejegyzése ezúttal arról rántja le a leplet, hogy a Microsoft szoftvermérnökei pontosan milyen fejlesztéseket eszközöltek annak érdekében, hogy Windows 8 alatt az eddigieknél jobb felhasználói élményben részesülhessenek a többmonitoros rendszerek alkalmazói.

A többmonitoros rendszereket üzemeltető, asztali géppel, illetve noteszgéppel rendelkező felhasználók számára jó hír, hogy a Windows 8 egy Smart Taskbar névre keresztelt szolgáltatással bővül, amelynek igazság szerint már régóta a Windows részének kéne lennie. A szolgáltatás mindössze annyit csinál, hogy a többmonitoros rendszer összes monitorán megjeleníti a tálcát, méghozzá az összes alkalmazással együtt, ami az adott monitoron fut. Persze a funkció testreszabható, így akár az összes, a rendszeren futó alkalmazás is megjelenhet minden tálcán, de akár csak és kizárólag azok is, amelyek az elsődleges monitoron futnak.

A blogbejegyzés szerint a Microsoft fejlesztőcsapatának és tesztelőcsapatának tagjai többmonitoros rendszereken dolgoznak – ennek alapján pláne érthetetlen, hogy eddig miért nem építettek a fentihez hasonló funkciót a fejlesztők a Windows-ba. Évek óta léteznek olyan segédprogramok is, amelyek a fentiekhez hasonló funkcionalitást kínálnak.

 

Így vagy úgy, a Windows 8 érkezésével végre változás lesz ezen a téren is. További jó hír, hogy a háttérkezelés is fejlődik, ami szintén jól fog jönni a többmonitoros rendszerek használóinak. A Start menü és a jobboldali menüsor (Charms Bar) az összes kijelzőn elérhető lesz. A könnyebb kezelhetőség érdekében a fejlesztők az egérkezelésen is finomítottak, ahogy az a fenti videón is látható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward