Többmonitoros rendszerekhez is jó ívelt monitor az LG-től

Az LG legújabb ívelt UltraWide megjelenítőjével, amely 34UC87M típusjelzéssel bír, akár ívelt videófalat is építhetünk.

Többmonitoros rendszerekhez is jó ívelt monitor az LG-től

Az LG a 21:9-es képaránnyal rendelkező monitorok piacán idehaza és globális szinten is piacvezető szereplő – méghozzá a szóban forgó monitor-kategória 2012. decemberi bevezetése óta. Sokat elárul a vállalat kivételesen jó pozíciójáról az a tény is, hogy idehaza a tavalyi év folyamán 10-ből 9 értékesített 21:9-es képarányú monitoron az LG logója díszelgett.

A vállalat pedig továbbra is töretlenül hisz a kategória létjogosultságában, ma egy újabb 21:9-es képarányú monitorról rántotta le a leplet, amelynek kijelzője ráadásul még ívelt is. Az LG 34UC87M típusjelzéssel ellátott újdonság 34 hüvelykes képátlójú ívelt kijelzőt kapott, amelynek 21:9-es képarányához 3440 x 1440 pixeles natív felbontás társul. Emiatt az új monitor mintegy 2,4-szer több képpont megjelenítésére képes, mint egy klasszikus, 16:9-es képaránnyal rendelkező Full HD monitor.

Az ívelt panel a kiváló képminőséget és széles betekintési szögeket kínáló IPS technológiára alapoz – a 10-bites panel függőleges és vízszintes betekintési szöge egyaránt 178 fokos, színhűségére pedig jellemző, hogy az általa megjeleníthető színárnyalatok az sRGB színtér 99%-át képesek lefedni. A villódzás-mentes ledes háttérvilágítással ellátott újdonság 5 ezredmásodperces GTG és 14 ezredmásodperces teljes válaszidő, illetve 300 cd/m2-es maximális fényerősség mellett üzemel.

A gyárilag kalibrált kijelző extraként tükröződés-gátló bevonatot kapott, valamint kép a kép mellett funkciót és osztott képernyős üzemmódot is biztosít a felhasználók számára.

Az elegáns, igényes dizájnnal büszkélkedő monitor az ívelt kijelző miatt remek – moziszerű – felhasználói élményt kínál, fedélzetén pedig egy Maxxaudio hangrendszer is helyet kapott, amely két darab 7 wattos hangszóróból áll. A csatlakozók között két HDMI és egy DisplayPort videó bemenetet, két Thunderbolt 2-es portot, illetve egy fejhallgató kimenetet találunk. A sort egy kétportos USB 3.0-s hub zárja.

Az új üzleti monitor gyári állványa csak a kijelző döntését (-5/+15 fok) és magasságának állítását támogatja (140 mm), de igény esetén a VESA furatokban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak, azaz a megjelenítő falra is szerelhető. A termék talppal együtt 830,5 x 241,4 x 460,8 milliméteres mérettel bír, tömege pedig kereken 10 kilogramm.

Az új monitor kiválóan alkalmazható többmonitoros konfigurációk építéséhez: két ilyen példány összességében nagyobb munkaterületet kínál, mint három darab 16:9-es képarányú Full HD monitor.

Az LG 34UC87M már elérhető Magyarországon, listaára pedig 339 000 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward