Több változat is készül a HTC One (M8)-ból

A Google Play Edition egy „tiszta” Androiddal szolgál, míg a fejlesztői megoldás korlátlan hozzáférést nyújt.

Több változat is készül a HTC One (M8)-ból

A HTC hosszas várakozást követően lerántotta a leplet a HTC One következő generációjáról, és az újdonságról már az is kiderült, hogy három különböző változatban lesz elérhető. Itt most nem a hardver konfigurációjára kell gondolni, hanem az operációs rendszerre. A hagyományos HTC One (M8) modell mellett a Developer, vagyis fejlesztői és a Google Play Edition megoldásokról van szó, amik több régióban is megvásárolhatóak lesznek majd.

HTC One (M8) GPE

A tajvani gyártótól nem szokatlan ez a mostani lépés, hiszen már a HTC One esetében is előálltak a fent kiemelt variánsokkal, ebben az esetben viszont gyorsabban pörögnek az események. Nem kell tehát már azoknak sem sokáig várnia, akik nem teljesen azt szeretnék kapni, amit alapból kínál az új One, hanem nagyobb mozgástérre vágynak valamilyen tekintetben. A HTC azoknak, akik szeretnék a Sense 6 felhasználói felület nyújtotta lehetőségeket kihasználni (BlinkFeed, Zoe, Sense TV és így tovább), de egyrészt nem szeretnének szolgáltatótól függeni, másrészt pedig magába a rendszerbe is mélyebben bele akarnak nyúlni, a Developer Editiont kínálja. A fejlesztői modellnél megvan a nyitottság, és a HTC fejlesztőinek töredelmes munkáját dicsérő rengeteg hozzáadott szolgáltatás, alkalmazás és módosítás is, így jó alternatívát jelent a fejlesztőknek és a lelkes moderreknek egyaránt.

HTC One (M8) GPE

Ha azonban valakinek ez sem lenne elegendő, tovább lehet lépni, és a Google Play Editiont választani. Itt már lényegében csak a hardver maradt abból, amit a HTC One (M8) néven néhány napja bemutatott, minden másért az Androidot istápoló Google fog felelni. Ez az okostelefon hasonló felhasználói élményt nyújt a precízen kidolgozott, minőségi házba ültetve, mint a referencia modellekként szolgáló Nexus mobilok. Ebben az esetben minden szükséges alkalmazást magának válogathat össze a felhasználó, nem lesz semmilyen felesleges, oda nem illő dolog a készüléken, és a legfrissebb Androidok napokkal a megjelenésüket követően elérhetőek lesznek rá mostantól két évig. (Jelenleg a HTC az Android 4.4.2-t használja, így ilyen tekintetben most még egyébként nem élvez előnyt a GPE.) Lehet azonban hátulütője is ennek, hiszen így kérdéses, hogy a gépezet egyes speciális pontjait mennyire tudja majd kihasználni a többnyire szűz Android. A szoftveres oldaltól segítséget igényel például a dupla kamera és a beépített fejhallgató-erősítő is – ez utóbbival volt is gond az előző One GPE kivitelénél, így remélhetőleg itt már megoldották ezeknek a támogatását.

A HTC One (M8) Google Play Edition már elérhető a Google Play kínálatában, a Nexus élménnyel kecsegtető modellért cserébe 700 dollárt kell leszurkolni, ami 100 dolláros felárat jelent az eredeti kiadásra. Ezzel szemben a One (M8) Developer Edition „mindössze” 650 dollárt kóstál, tehát a nyitottság ára csak 50 dollár, ami sokaknak az érdeklődését felkeltheti. Végül érdemes megemlíteni, hogy az új modell bevetését követően az előző HTC One GPE árát mérsékelték 100 dollárral, így az már 500 dollárért hazavihető. A felsorolt árak a 16 GB-nyi tárhellyel szolgáló változatokra vonatkoznak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward