Több új noteszgéppel bővül a Sony kínálata

Néhány modell megkapta az Ivy Bridge frissítést, de új, Sandy Bridge alapú noteszek is érkeztek.

Több új noteszgéppel bővül a Sony kínálata

Új tagok a VAIO E sorozatban

A Sony elmúlt hónapban bemutatott, Ivy Bridge alapokon nyugvó VAIO E sorozatú 14P-s noteszgépe mellett most két újabb VAIO E sorozatú noteszgéppel is előrukkolt, amelyek 15,5 és 17,3 colos képátlójú LCD kijelzővel érkeznek, viszont kisebbik társukkal ellentétben még Sandy Bridge alapokon nyugszanak.

Az újdonságok mindketten Core i5-2450M típusú mobil Sandy Bridge processzorra alapoznak, amely mellett 6 GB-nyi DDR3-as rendszermemória és Radeon HD 7650M típusú videokártya is helyet kap – utóbbi modelltől függően 1 GB-nyi, vagy 2 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik. Az új noteszgépek 5400 RPM-es, 750 GB-nyi adattároló kapacitást kínáló merevlemezzel, beépített webkamerával, és USB 3.0-s porttal egyaránt rendelkeznek – utóbbihoz még SleepCharge támogatás is jár.

A VAIO E család legfrissebb tagjain HDMI videó kimenetet is találunk, de emellett Bluetooth és WiFi adaptert is van a kínálatban. Az új noteszek között a legfőbb különbséget a kijelző képátlójában és felbontásában kell keresni: a 15,5 colos modell 1366 x 768 pixeles, a 17,3 colos példány pedig 1600 x 900 pixeles natív felbontást mellett dolgozik. Különbség továbbá, hogy a 15 colos modell DVD-íróval, 17 colos társa pedig Blu-ray kombó meghajtóval kerül forgalomba. Mind a 2,7 kilogrammos 15 colos modellen, mind pedig a 3,2 kilogrammos 17 colos VAIO E noteszen előtelepített, 64-bites Windows Home Premium operációs rendszert találunk.

A hamarosan kapható notebookok várható ajánlott végfelhasználói ára jelenleg nem ismert.

[bold]

Frissülő VAIO S és VAIO Z család[/bold]

A Sandy Bridge alapú újdonságok mellett Ivy Bridge processzorral szerelt noteszgépek is megjelennek, méghozzá a VAIO S és a VAIO Z családokban, amelyeknek tagjait leginkább üzleti felhasználóknak ajánlja a cég.

A VAIO S sorozaton belül 13,3 colos és 15,5 colos LCD kijelzővel felszerelt modelleket találunk majd, amelyek háttérvilágítással ellátott billentyűzettel és modelltől függően alumínium, magnézium, vagy szénszálas házzal érkeznek. A 13,3 colos példány kijelzőjének felbontása egyelőre nem ismert, az viszont már biztos, hogy 15,5 colos társa IPS alapú LCD kijelzővel érkezik, amely 1080p-s felbontást kínál.

A VAIO S sorozat 13,3 colos tagját Core i5-ös és Core i7-es Ivy Bridge processzorokkal egyaránt el lehet majd érni, a 15,5 colos modellben pedig Core i7-3612QM típusú processzor teljesít majd szolgálatot – mindkét noteszben 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriát találunk. A 15,5 colos példány esetében érdekesség, hogy az egy GeForce GT640M LE videokártyát is tartalmaz majd a processzorba integrált HD Graphics 4000-es IGP mellett.

A nagyobbik noteszgép 1 TB-nyi merevlemezzel érkezik, SSD opció pedig mindkét modell esetében elérhető lesz. A Sony még kiegészítő akkumulátort is kínál a család tagjaihoz, amelynek köszönhetően akár 14 órányi üzemidő is elérhető egyetlen akkumulátortöltéssel. A két Ivy Bridge alapú notesz esetében súly tekintetében (is) szűkszavú a hivatalos közlemény: csak annyi derül ki, hogy mindkét notebook súlya 4 font, azaz 1,815 kilogramm alatt fog elhelyezkedni.

Szupergyors VAIO Z notesz, 13,1 colos kijelzővel

A VAIO Z családban helyet foglaló 13, colos noteszgépben ugyanazt a Core i7-es processzort találjuk, mint a fentebb bemutatott 15,5 colos VAIO S modellben, sőt, rendszermemóriából is ugyanannyi, azaz 8 GB-nyi jár ehhez a példányhoz. Az 1 TB-os merevlemez helyett a friss VAIO Z már 256 GB-nyi, SSD alapú tárhelyet kínál. Az opcionális Power Media Dock jóvoltából az Intel HD Graphics 4000-es videó vezérlőt egy Radeon HD 7670M videokártyával válthatjuk le, az optikai meghajtóval nem rendelkező noteszt pedig Blu-ray kombó meghajtóval egészíthetjük ki. Az 1,18 Kg-os súllyal büszkélkedő 13,1 colos VAIO Z notesz mindössze 1,78 centiméter vastag.

A fentebb említett noteszgépek esetében a gyártó egyelőre nem rántotta le a leplet a várható ajánlott végfelhasználói árakról és a várható megjelenés időpontjáról sem. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward