Több új, AMD alapú Windows 8-as tábla érkezik

Az AMD táblákba szánt APU egysége, a Z-60-as modell a jelek szerint több konfigurációban is helyet kap.

Több új, AMD alapú Windows 8-as tábla érkezik

A Fujitsu Z-60 alapú táblagépéről már lerántottuk a leplet a napokban, ám a jelek szerint rajta kívül több Z-60 alapú megoldás is érkezik majd a nem is oly távoli jövőben. A Windows 8 a napokban szintén elrajtolt, így már özönlenek az olyan újabbnál újabb asztali és mobil konfigurációk, amelyekkel kiaknázhatóak a Microsoft legfrissebb operációs rendszerében rejlő lehetőségek.

Az AMD marketing részlegének igazgatója, John Taylor egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy az előttünk álló időszakban hat és tíz között lesz azoknak az új tábláknak a száma, amelyek Z-60-as APU egység köré épülnek. Egy másik forrás hat és tizenkilenc közé helyezte az új, Z-60 alapú táblák számát, ám ezt az értesülést John Taylor hamar cáfolta.

A jelek szerint tehát még legalább öt új Z-60 alapú táblára számíthatunk a piacon, ami sokak számára lehet jó hír. Az új APU egység köré épülő platform remek 3D-s teljesítményt kínál, sőt, abban is kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből, hogy egyedüliként kínál USB 3.0-s támogatást, ami a konkurens megoldások esetében bizony hiánycikk. A platform normál SATA csatolófelülettel is rendelkezik, ami azért jó hír, mert így az átlagos tábla SoC egységek által biztosított eMMC csatolófelületre kapcsolódó adattároló rendszereknél jóval gyorsabb megoldások alkalmazására ad lehetőséget.

E két pozitív tulajdonság rendkívül ígéretesnek tűnik az olyan konvertibilis táblák építéséhez, amelyek noteszgépként és táblaként egyaránt hatékonyan helyt tudnak állni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward